''Rusya'nın saldırganlığı sıcak savaştır''

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite: “Rusya’nın Ukrayna ve Suriye’de askeri saldırganlığı Soğuk Savaş değil sıcak bir savaştır”

''Rusya'nın saldırganlığı sıcak savaştır''
''Rusya'nın saldırganlığı sıcak savaştır''
GİRİŞ 13.02.2016 19:22 GÜNCELLEME 13.02.2016 19:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

 Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, “Rusya’nın Ukrayna ve Suriye’de açık askeri saldırganlığını görüyoruz. Bu Soğuk Savaş değil sıcak bir savaştır” dedi.

Grybauskaite, 52. Münih Güvenlik Konferansında katıldığı panelde Rusya’yı sert şekilde eleştirerek Avrupa’daki güvenlik sorunun kaynağının Moskova yönetimi olduğunu vurguladı. 

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’in konferansta sarf ettiği, “Bizler yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru yuvarlanıyoruz” sözüne atıfta bulunan Grybauskaite, “Bizler Soğuk Savaş değil sıcak savaşla karşılaşıyoruz. Çünkü Rusya’nın Ukrayna ve Suriye’de açık askeri saldırganlığını görüyoruz. Bu, Soğuk Savaş değil sıcak bir savaştır” ifadelerini kullandı.

Grybauskaite, “Dünya ve Avrupa’yı öngörülemeyen ve çok agresif politika yürütmekle suçlayamazsınız. Buna kimse inanmaz. Biz hala Rusya ile birbirimizi anlamıyoruz. Farklı dünyalarda yaşadığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, "Uluslararası hukukun ihlaline beraber tepki verilmeli. Rusya’nın Ukrayna ve Suriye’deki davranışlarına göz yumduğumuz takdirde Avrupa’nın güvenliğini riske atmış oluruz” uyarısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • m akif 8 yıl önce Şikayet Et
    ey AVRUPA bekle RUSYA nın saldırganlığı seni de vuracak en sonunda ...!
    Cevapla
  • style 8 yıl önce Şikayet Et
    iran gibi rus yosmasi guclu dostun olacagina
    Cevapla
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Putine dur diyemeyen avrupayada sira gelecek bundan hic suphem yok onlar iclerindeki turk dusmanligiyla bu isi aciklamaya calissalarda sira onlarada gelecek
    Cevapla
  • kaunas 8 yıl önce Şikayet Et
    Litvanya adamsin !
    Cevapla
  • haddini aştı 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya artık haddini iyice aştı. ama rusya tek başına çözülecek sorun değil. bm in haddini bildirmesi lazım hemde çok acele. rusya için ek tedbirler alınmalı.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Hangi BM. Rusya nın kararları veto etmek hakkı olan BM den mi sözediyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?