İsveç’te bir haftada 700 domuz gribi vakası

İsveç’te bir hafta içinde 700 domuz gribi vakasına rastlandığı açıklandı.

İsveç’te bir haftada 700 domuz gribi vakası
İsveç’te bir haftada 700 domuz gribi vakası
GİRİŞ 29.02.2016 10:41 GÜNCELLEME 29.02.2016 10:41

Genç ve orta yaş grubunda domuz gribine yakalananların sayısının da artış gösterdiği öğrenildi. Şimdiye kadar İsveç’te domuz gribinden ölenlerin sayısının da 14’e ulaştığı belirtildi. İsveç Halk Sağlığı Merkezi’nden salgın hastalıklar uzmanı Anders Tegnel bu sayının buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu, sadece ağır domuz gribi vakalarını kapsadığını belirterek, bir çok kişinin de salgını evde geçirdiğini söyledi.

Halk Sağlığı Merkezi, İsveç’te okulların spor tatiline çıktığı üç hafta içinde salgının yayılmasının yavaşlayacağı, ancak tatil dönüşünde domuz gribinin A ve B türlerinin yayılmasının hızlanabileceğinden endişe edildiğini açıkladı.

Danimarka’dan yardım istendi

İsveç’in güneyindeki Skåne Bölgesi’nde domuz gribi vakalarının aşırı artması nedeniyle hastanelerin acil servislerinin yetersiz kalması üzerine hastaların Danimarka’daki hastanelere gönderilebileceği öğrenildi. Bölge Ambulans ve Kriz Hazırlık Merkezi Şefi Rolf Ohrlander ‘‘Acil servislerdeki yatak kapasitesi yetersizliği endişe verici. Halland, Kronoberg ve Blekinge bölgelerinde de durum aynı. Bu nedenle Danimarka’daki sağlık kuruluşları ile geçen hafta ilişkiye geçmek zorunda kaldık’’ dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye