İngiltere: PYD kalsın, Esad gitsin!

Suriye'de Esed'in gitmesini isteyen İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, PYD'nin kalması gerektiğini ifade etti.

İngiltere: PYD kalsın, Esad gitsin!
İngiltere: PYD kalsın, Esad gitsin!
GİRİŞ 13.03.2016 08:47 GÜNCELLEME 13.03.2016 08:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin Bath şehrinde düzenlenen Türkiye - Britanya Tatlıdil Forumu'na katıldı. Çavuşoğlu burada mevkidaşı Philip Hammond ile görüştü.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İngiliz mevkidaşı Philiph Hammond, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu 5. Toplantısı'nın ardından ikili ve heyetlerarası görüşmelerde bulundu.
"PYD OLMALI"
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, YPG’nin Suriye’nin kuzeybatısında ılımlı muhalefete karşı Suriye rejimiyle işbirliği yaptığına dair haberler dolayısıyla temkinli olunması gerektiğini belirterek "Suriye’nin toprak bütünlüğü bizim için müzakere edilemez bir konudur. Suriye topraklarında bağımsız bir Kürt devleti olamaz ancak YPG'nin siyasi kanadı olan PYD gibi Kürt grupların, Suriye’deki siyasi sürecin parçası olmaları gerekir” dedi.
Bath Üniversitesindeki forumun açılış oturumunda yaptığı konuşmada İngiltere ile Türkiye arasındaki stratejik ilişkinin önemini ve bu ilişkinin daha da geliştirilmesinin gerekliliğini vurgulayan İngiliz Bakan Hammond, “Türkiye eşsiz bir ülke ve eşsiz bir ortak” dedi.

Hammond, Türkiye’nin imrenilecek hızda büyüyen bir ekonomisi olduğunu kaydederek, “Türkiye, haklı olarak başkaları için bir modeldir. Bölgenin buna ihtiyacı var” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişiminin devamının herkes için önemli olduğunu belirten İngiliz Bakan, Tatlıdil forumunun oluşturulmasından bu yana iki ülke arasındaki ticaretin yaklaşık yüzde 70 arttığına işaret etti.
Ülkesinin Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği “istikrarlı’ desteği vurgulayan Hammond, “Avrupalı mevkidaşlarıma birçok kez ilettiğim gibi Türkiye’nin önünde seçenekler var, Avrupa odaklı bir gelecek mi Ortadoğu odaklı bir gelecek mi veya iki bölge ve kültür arasında benzersiz bir rol mü?” diye konuştu.

YORUMLAR 10
  • yakup 8 yıl önce Şikayet Et
    paul mc carthy dursun kraliçe gitsin
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    tabiii pyd kalsın kalsında rahat rahat türkiyeye saldırtırsınız alçak ingiltere.....dünya var oldu olalı ingiltereden daha aşağılık bir sözde devlete insanlık şahit olmadı iş bu alçak sözde devlet özde eşkiya kabilesi ingiltere dünyanın 3 te 1 ini sömürdü bunların kraliçesi de en büyük hırsız afrikadan elmas çalmış....köpek bile ingiltereden daha insancıl ve medenidir.
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd demek büyuk israil demek...
    Cevapla
  • Türkmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin yeri metredir demiş. Doğrusu sudur: Araplar ve kürtler akıllarını başlarına alıp Türklere omuz verecek ve hep birlikte İngiltereye kadar ilerleyecegiz. Doğuda da Uygur Cumhuriyeti bu güçlendirerek pekin'e kadar hatta Şangay'a kadar kuzeyde Moskova'a kadar güneyde güney Afrika'ya kadar her yer bizimdir. Bize her yer Türkiye.
    Cevapla
  • Arap 8 yıl önce Şikayet Et
    Payitahtımız İstanbul, Yurdumuz Alem-i İslam, Yolumuz Allah yoludur.
    Cevapla
  • muaz 8 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah gardaş..
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı karıştıran şeytan ingiltere, nerede bir fitne var Allah düşmanı var hep altından ilgiltere çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular