'Bosna Kasabı' için karar günü

İnsanlık tarihinin en kanlı sayfalarından biri olan Bosna soykırımının başlıca sorumlusu Radovan Karadzic için bugün karar günü.

'Bosna Kasabı' için karar günü
'Bosna Kasabı' için karar günü
GİRİŞ 24.03.2016 09:47 GÜNCELLEME 24.03.2016 09:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İnsanlık tarihinin en kanlı sayfalarından biri olan Bosna soykırımının başlıca sorumlusu Radovan Karadzic’in yargılandığı davada mahkeme, bugün kararını açıklayacak.

Savaşın açtığı yaraları bir nebze olsun sarmak isteyen Bosnalı mağdurlar, adaletin geç de olsa tecelli etmesini ve Bosna savaşında suç piramidinin en üstünde yer alan Karadzic’in müebbet hapis cezasına çarptırılmasını bekliyor.

Sırpların birçoğu tarafından ise “masum” ve “kahraman” olarak görülen Karadzic hakkında verilecek karar, Bosna’daki siyasi ve toplumsal dengeler açısından da hayati önem taşıyor.

BİNLERCE MÜSLÜMAN KATLETTİ

Sırp Radovan Karaciç, Bosna Savaşı’nda binlerce Müslüman’ın katledilmesinden sorumlu.

Tilki” lakabıyla da anılan Karaciç’e yöneltilen suçlamalar arasında; “soykırım yapmak”, “soykırıma suç ortaklığı yapmak”, “yok etme”, “cinayet”, “kasıtlı adam öldürme”, “insanlara eziyet etme”, “zorla göç ettirme”, “insanlık dışı fiilleri işleme” ve “1992-1995 yılları arasında Bosna Hersek’te, Bosnalı Müslümanlar, Bosnalı Hırvatlar ve Bosna’daki Sırp olmayan diğer sivillere karşı diğer suç fiillerini işleme” bulunuyor.

 

YORUMLAR 5
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu adam soykırım işledi.o zaman uçaklarıyla dronlarıyla mermilerle napalmlarla bundan daha fazla yığınla insan öldürenlere ne demeli.atom bombası atanlara?? Lahey ulslararası ceza mahkemesi sadece afrika ülkelerinin yargılandığı uydurma bir mahkemedir i
    Cevapla
  • CaharDudayev 8 yıl önce Şikayet Et
    Dun Bosna , onceki gun Cecenistan, Afgnaistan sonra Irak bugun Suriye, Misir, Libya, Tunus ..Degisen bir sey yok..O gun geldiginde icerden disardan Radovan'lar aynisini yaparlar.Turk milleti uyanik olmali.Son pismanlik fayda vermez, yardim eden de olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    müebbet bile az böylelerine! ölmekten beter olur inşallah cani .
    Cevapla
  • . Abdi Serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme, teröre son verilmesini istiyorsa, adil olmak zorundadır. Bu kadar vahşete elbet, göz kapamamalıdır. İnsan (olmıyanlar) ın hakkını savunmak görevini yapıp yapmıyacağını ve Mahkemenin akıbetini göreceğiz
    Cevapla
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    zalimler için yaşasın cehennem!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu