Erdoğan'ın hamlesi Hollanda'yı harekete geçirdi

Hollanda Parlamentosu, "dost ülkelerin liderlerine hakareti suç sayan" yasanın iptali için harakete geçti.

Erdoğan'ın hamlesi Hollanda'yı harekete geçirdi
Erdoğan'ın hamlesi Hollanda'yı harekete geçirdi
GİRİŞ 17.04.2016 04:33 GÜNCELLEME 17.04.2016 14:53
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Buna gerekçe olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman komedyen John Böhmermann hakkında şikayetçi olması gösterildi. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, Hollanda'daki siyasi partiler, kendi ülkelerinde de benzer bir durumun yaşanmaması için yasa değişikliğinin şart olduğu görüşünde.

"Dost ülkelerin liderlerine hakaretin cezalandırılmasına" ilişkin yasanın iptali için iktidar ortağı Liberal Sağ Parti (VVD) tarafından hazırlanan öneri, meclis başkanlığına sunuldu.

VVD Milletvekili Joost Taverne'in önerisine meclisin büyük çoğunluğu destek veriyor.

HAKARET EDEN KÜSTAH KOMEDYENİ DEĞİL ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

Hakaretleri görmezden gelen Taverne, Erdoğan'ın Alman komedyen hakkında açtığı davayı eleştirerek, böylesi bir durumun Hollanda'da yaşanmaması için yasanın iptalini istediklerini belirtti ve "Yurtdışındaki liderler, uzun kollarıyla bizim mahkemelerimizi kullanarak, temel Batı değerlerimizi baltalayamazlar" dedi.

YORUMLAR 81
  • yorgun adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Sor bakalim suriyelilere ne kadar yatak verdin saglik hizmeti verdin birde su ne keder silah sattin bunlarin cevabini avrupa parlemetosunda sorun
    Cevapla
  • yorgun adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardes bir hollandalinin acemi sofor oldugunu nereden anlarsin plakasindan demokrasinin kitabini koca suleyman yazdi ozaman bunlar barbardi bizden ogrendiklerini bizemi satacaklar
    Cevapla
  • Vatan sever. 8 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda kendisi hariç başka ülke liderlerine değerlerine hakareti suçtan çıkarma kararı alırsa,sonuç kendi çirkefliğinde boğulur.Biraz sıkar yani.
    Cevapla
  • Birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada yasaların nasıl bir mantıkla yapıldığına dair güzel bir örnek. İnsanlık felan hava civa. Sen hala anlamadın mı!
    Cevapla
  • Abdulhamid Han 8 yıl önce Şikayet Et
    Temel batı medeniyetiymis.Ulan afrika nin geri kalmis ülkeleri bile sizden daha medeni.sizin medeniyetiniz:yahudi köleliği,fuhus,yalan,içki,duzenbazlik,riyakarlik,müslüman kanı dokme.siz bundan ibaretsiniz.Eğer medeniyet acmaksa namusu arı,en medeni insanlardır afrikanın yamyamları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü