Ruslara vize şoku!

Türkiye -Rusya krizinden sonra Ruslar alternatif olarak yöneldikleri Yunanistan'da vize sorunu ile karşılaştı.

Ruslara vize şoku!
Ruslara vize şoku!
GİRİŞ 02.05.2016 09:54 GÜNCELLEME 02.05.2016 09:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Türkiye turlarının satışını yasaklamasının ardından gözünü Rus turistlere diken Yunanistan vize sınavından kaldı.Mayıs tatillerini yurt dışında geçirmek isteyen Rus turistler en çok ilgi gösterdikleri destinasyon olan Türkiye ve Mısır'ın kapatılması ile bunların yerini doldurabilir mi sorusuna cevap olarak gözlerini çevrildiği Yunanistan, daha ilk sınavında binlerce turisti mağdur etti. Tatil için günlerce öncesinden turlarını alan ve vize başvurusunda bulunan turistler, bu ülkenin vize verememesi ile ödedikleri tur ve bilet paralarının yanması ile karşı karşıya kaldı.

VERDİKLERİ PARALAR YANDI

Birçok tur operatörü Türkiye ile Mısır'ın yerine geçmek için çok iştahlı olan Yunanistan'ın aynı iştahı aylar öncesinden böyle bir ilginin olacağının bilinmesine rağmen gerekli adımları atmaması nedeni ile Yunanistan'ı eleştirirken, tatili kaçırmak istemeyen müşterileri için farklı arayışlara gitmeye başladılar.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de verdiği haberde bazı Rus turistlerin Schengen vizelerini zamanında alamayacakları ve vize merkezlerinin çalışmalarındaki sıkıntılar yüzünden Mayıs tatili için ödemesini yaptıkları turların yanacaklarını belirtti.

Tur operatörleri Yunanistan'ın vize sorununun tüm sezon boyunca kendisini göstereceğini bildiriyorlar. Bu yüzden turistlere turlarını uçuş tarihinden en az üç hafta önce almaları tavsiye ediliyor.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Keko 7 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim