NATO'dan Rusya'ya mesaj

ATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı'na (SACEUR) getirilen General Curtis M. Scaparrotti, Rusya'ya mesaj verdi.

NATO'dan Rusya'ya mesaj
NATO'dan Rusya'ya mesaj
GİRİŞ 04.05.2016 19:38 GÜNCELLEME 04.05.2016 19:38

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı'na (SACEUR) getirilen General Curtis M. Scaparrotti, "Kendi toprakları ve egemenliklerini (Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı) başarılı bir şekilde korumaları için Ukraynalıları ihtiyaç duyduklarıyla desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Özellikle hangi silahların en iyisi olduğu, hangi kapasiteleri kullanabilecekleri ve askeri güçleri için hangi kapasitelerinin tamamlayıcı olduğuna bakmam gerekiyor." dedi.

NATO'nun yeni Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı görevine getirilen General Scaparrotti, Belçika'nın Mons kentinde bulunan Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı'nda düzenlenen törenle görevi devraldı.

Törende bir konuşma yapan Scaparrotti, Rusya'nın uluslararası norm ve kanunlara tekrar bağlanana kadar, üst düzey Rus askeri yetkililerle limitli bir iletişimin olmasını beklediğini bildirdi.

Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusunda askeri olarak aktif bir şekilde faaliyet yürütmeye devam ettiğini belirten Scaparrotti, "Kendi toprakları ve egemenliklerini başarılı bir şekilde korumaları için Ukraynalıları ihtiyaç duyduklarıyla desteklememiz gerektiğine inanıyorum. Özellikle hangi silahların en iyisi olduğu, hangi kapasiteleri kullanabilecekleri ve askeri güçleri için hangi kapasitelerinin tamamlayıcı olduğuna bakmam gerekiyor." diye konuştu.

Scaparrotti, bu konuda daha net kararları zaman içinde alacağını ifade etti.

1951 yılında kurulan NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı'na geleneksel olarak Amerikalı general ve amiraller atanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak