BMGK Halep için olağanüstü toplandı

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere'nin talebi üzerine Halep'te artan şiddeti görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

BMGK Halep için olağanüstü toplandı
BMGK Halep için olağanüstü toplandı
GİRİŞ 05.05.2016 09:48 GÜNCELLEME 05.05.2016 09:48

Toplantıda bölgedeki son duruma ilişkin BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman üyelere sunum yaptı.

Suriye rejiminin son iki haftada Halep'e düzenlediği hava saldırılarının "tüm savaşın en şiddetli saldırısı" olduğunu kaydeden Feltman, tüm taraflara çatışmaların durması anlaşmasına Halep'in de dahil edilmesi çağrısını yaptıklarını söyledi.

"Rusya ve ABD'nin, ülke genelindeki çatışmaların durması anlaşmasının Halep'e de uygulanacağına yönelik açıklamalarını not ettik" diye konuşan Feltman, tarafların bu karara hemen uymasını beklediklerini dile getirdi.

Savaş taktiği olarak insanların aç bırakılmasının, hastanelere kasıtlı saldırmanın savaş suçu olduğunu vurgulayan Feltman, "Suriye'de savaş suçu işleyenlerin BMGK tarafından Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmesi talebimizi yeniliyoruz." dedi. +BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien da Konsey'deki konuşmasında Halep'teki ölümler ve yıkımlardan "dehşete düştüğünü" söyledi

''DEHŞETE DÜŞTÜM''

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien da Konsey'deki konuşmasında Halep'teki ölümler ve yıkımlardan "dehşete düştüğünü" söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
IMF'den Türkiye açıklaması