11 ülkeye vizeler kalkacak

AB'nin Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisini kabul etmesinin ardından 11 Avrupa ülkenin kapısı Türkiye'ye açılıyor.

11 ülkeye vizeler kalkacak
11 ülkeye vizeler kalkacak
GİRİŞ 06.05.2016 13:58 GÜNCELLEME 06.05.2016 14:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan tavsiye raporu, AB ülkelerine vizesiz geçiş için yeşil ışık niteliğinde. Rapordaki tavsiyeler Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'nden de geçtiğinde, 1 Temmuz'dan itibaren biyometrik pasaportlu Türk vatandaşları Schengen bölgesine diledikleri gibi seyahat edebilecek. Komisyon kararını yorumlayan AB Bakanı Volkan Bozkır, “Bundan sonraki sürecin yasal olarak tamamlanması için kararın mutlaka böyle olması gerekiyordu. Parlamento ve Konsey, 'Türk vatandaşlarına vizenin kalkmasını' öneriyor. Eğer önermeseydi diğer süreçlere geçilmeyecekti" dedi.

VİZESİZ GİDİLECEK ÜLKELER
 
Avrupa, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını kaldırdığında Türkiye'nin de halihazırda vize uyguladığı 11 Avrupa ülkesi için vizeleri kaldıracağına işaret eden Volkan Bozkır, “Biz AB'deki 11 ülkeye vize uyguluyoruz. İçlerinde Kıbrıs Rum Kesimi de var. Vize serbestisi yaşandığı an bu 11 ülkeye de vize uygulaması kalkacak. Kuzey Kıbrıs Rum vatandaşları da artık vize almayacakları için tanıma noktasında bir karşı karşıya gelme yok. Pasaportunu alacak gelecek, gidecek" dedi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi haricindeki diğer ülkeler ise şöyle: Avusturya, Belçika, Macaristan, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya, Malta, İngiltere ve İrlanda.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Ufuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Acaba simdi ne olucak?! Erdoganin resti Avrupayi nasil etkilicek .. bence Vize sorunu kalkmicak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...