Alman Meclisi'nde 'sözde' soykırım oylaması!

1915'te Ermeni olaylarını hiçbir hukuki dayanağı olmadan "soykırım" olarak niteleyen önergenin Alman Federal Meclisi'nde 2 Haziran'da oylanacağı açıklandı.

Alman Meclisi'nde 'sözde' soykırım oylaması!
Alman Meclisi'nde 'sözde' soykırım oylaması!
GİRİŞ 16.05.2016 14:24 GÜNCELLEME 16.05.2016 14:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya Federal Meclisi'nin web sitesinde yer alan bilgiye göre, "101 yıl önce Ermeniler ve diğer Hristiyan azınlıkların soykırımının anılmasına" ilişkin önerge 2 Haziran'da görüşülecek. Önerge, Hristiyan Birlik (CDU/CSU), SPD ve Yeşiller partisi tarafından ortak hazırlandı. 

Konuyla ilgili Alman siyasetçiler açıklamalarda bulundu. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Özdemir, "Ankara ile bundan dolayı sıkıntı yaşayabiliriz " dedi. 

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann, "Osmanlı İmparatorluğu'nun eski müttefiği olarak Almanya'nın tarihi sorumluluğu büyük" dedi. Oppermann, konunun gündemdeki mülteci krizinden ayrı tutulması gerektiğini kaydetti.

"ERMENİLERLE TÜRKİYE ARASINDAKİ AYRILIĞI GİDERECEĞİZ"

İktidardaki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin Federal Meclis Grup Başkanı Volker Kauder de, "Konuyu ele alarak Ermenilerle Türkiye arasındaki ayrılığın giderilmesini hedefliyoruz" dedi.

"Rheinische Post" gazetesinin sorularını yanıtlayan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ise 1915 olaylarının "Ermeni soykırımı" olarak tanınması planlarına tepki gösterdi. 

Büyükelçi Karslıoğlu, Federal Meclis'te alınacak kararın Türkiye–Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine nasıl katkıda bulunacağını tartışmalı bulduğunu söyledi.

Türkiye, 1915–1917 yılları arasında yaşanan olayların "soykırım" olarak anılmasını kabul etmiyor. 

ALMANYA'DA GEÇEN YIL GÜNDEME GELDİ 

Alman Federal Meclisi ilk kez geçen yılın nisan ayında konuyla ilgili bir önergeyi görüşmüş ancak oylama yapılmamıştı. Federal hükümet "soykırım" ifadesini kullanmaktan kaçınırken, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert "soykırım" kavramını açıklıkla dile getirmişti.

YORUMLAR 14
  • ank 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle kapışar açılmalı avrupayı ele geçirip zayıflatmalıyız. ha buarada alman malı araba almayın gariban fıransız binsin parası olan japon onlar dürüst en azından bence tabiki toyota honda falan alın
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Su an Türk Parlementerlere korkunc baski var. Karsi söz söyleyenin kariyerini bitiriyorlar. Almanlar disariya karsi her zamn bir olmuslardir, amma icindeki bir Türk asilli Bakanlarin bile hayatlarini söndürüyorlar. Bence Almanyada yasayan yabancilarinda burada parti kurma zamani gelmistir. Yoksa gelecek iyi seyler göstermiyor
    Cevapla
  • haci 7 yıl önce Şikayet Et
    almanya bu tekrar meclise getirmesi erdoganin mültecileri geri kabul anlasmasi meclisten cikmaz dedi siz bize devamli kriter dayatmasi yaparsiniz onlarda demek istiyorki restine rest erdoganda demeliki bende kapilari acarim o kadar geri kalanini avrupa düsün sün
    Cevapla
  • Asmar54 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kokuşmuş tarihlerine baksınlar...Utanmaz HANS....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!