Almanya'dan flaş 'Türkiye' açıklaması

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Almanya’nın, Türkiye'de siyasi üslupta gittikçe artan kutuplaşmadan dolayı endişe duyduğunu belirtti.

Almanya'dan flaş 'Türkiye' açıklaması
Almanya'dan flaş 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 20.05.2016 14:20 GÜNCELLEME 20.05.2016 14:20
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Reuters’ın haberine göre; Seibert, bugün TBMM’de görüşülen dokunulmazlıkları kaldırmaya yönelik teklifin birinci maddesinin kabul edilmesinin ardından, "Alman hükümeti bu oylamanın sonucunu dikkate aldı. Türkiye'deki yerel siyasi üslupta gittikçe artan kutuplaşma bizde endişe yaratıyor" dedi.

Başbakan Angela Merkel'in bu konuyu Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı toplantıda gündeme getireceğini belirtti.

Seibert, "Konunun tamamı kesinlikle Başbakan'ın İstanbul'da insan hakları zirvesi için Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağı toplantıda konuşulacak konulardan birisi olacak" dedi.

Seibert, Pazartesi günü ikili bir görüşmenin planlandığını belirtti.

YORUMLAR 35
  • ALP 7 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Batının görmek istemediği kadar iradeli ve büyük bir ülkedir, almanları endişelendirmesinin sebebi maşalarının devre dışı olacağındandır; gayet doğal karşılıyoruz endişelerini.
    Cevapla
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    hemen sıkıştı mı gündem değiştiriyorlar. gündem insani yardım insan gibi yaşam için yapılıyor bunlar güya Reis çok sert konuşuyormuş, kutuplaştırıyor muş. bizde onu sen külahıma anlat derler
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı geri geldi artık avrupa düşünsün büyük TÜRKİYENİN hiç bir avrupalıya ihtiyacı yok artık merkel hanım e teklerinmi tutuştu bekleyin daha yeni başlıyoruz
    Cevapla
  • alihaaydar 7 yıl önce Şikayet Et
    bay. merkel siz gölge etmeyin yeter içerdeki hainleri fitneleyip dururyorsunuz ama asil türk halkı artık uyandı yumazlar rrrrrrrrrrr
    Cevapla
  • camcı recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen endişe duyuyorsan bu iyi o zaman.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular