Merkel: "PKK bizim için terör örgütü"

Almanya Başbakanı Angela Merkel "Türkiye'de barış süreci gecen yıl sona erdi. PKK bizim için hala bir terör örgütü. ifadelerini kullandı.

Merkel: "PKK bizim için terör örgütü"
Merkel: "PKK bizim için terör örgütü"
GİRİŞ 22.05.2016 17:16 GÜNCELLEME 22.05.2016 17:16
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin sadece insani yardım üzerine konuşmadığını, bunu yerine de getirdiğini söyledi.

Merkel, haftalık video mesajında, İstanbul'da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'nin insani yardımların koordine edilmesi ve daha iyi bir ağ kurulması konusunda bir ilk olduğunu belirtti.

Bundan dolayı BM Genel Sekreteri'nin bu girişiminden memnuniyet duyduğunu vurgulayan Merkel, "Türkiye'nin ev sahibi olmasından da mutluluk duyuyorum, çünkü Türkiye, üç milyon Suriyeli sığınmacıyı kabul etmesiyle sadece insani yardım üzerinde konuşmadığını, bunu yerine de getirdiğini gösterdi" ifadesini kullandı.

Merkel, zirvede somut mali yardımların vaat edilmeyeceğini, daha çok çeşitli aktörlerin daha iyi bir ağ kurmaları, genel bir bakışın ortaya konulması ve uluslararası konferanslarda taahhüt edilenlerin yerine getirilip getirilmediğinin gözden geçirilmesine bakılacağını kaydetti.

Başbakan Merkel, özellikle taahhütlerin yerine getirilmesi konusunda aksaklıkların olduğuna işaret etti.

Kriz bölgelerinde hastanelere ve tabiplere karşı saldırıların da kabul edilemez olduğunu vurgulayan Merkel, bu konuda Suriye'de korkunç örneklerin yaşandığını kaydetti.

YORUMLAR 23
  • Cafer 7 yıl önce Şikayet Et
    eger pkk teror orgutuyse Ermeni soykirimi da yalandir demeliydi.Simci pkk nasil halka zarar veriyor ise,Tsk nasil pkk lilari temizliyorsa birinci cihan harbinde aynisi yasanmisdir,ozaman pkk sadece biraz daha kuvetli idi.
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ürüsün dursun biz işimize bakalım. Yav he merkel hehe. Buçuk buçuk atıyosunuz, önümüzü nasıl keseceksiniz onu düşünüyorsunuz, daha ne kadar bela yollarız bu ülkeye diyorsunuz vs.vs.vs. daha bissürü şey bizde malık ya anlamıyoruz. Yav he merkel hehe. Güzel ülkemin insanı şuna inanın bunlar bizden küçükler ve korkuyorlar. Anca terörü salarlar üzerimize oda bir yere kadar. Tüm hesaplardan büyük hesap yapan elbet yar ve yardımcımızdır. Yürü ya TÜRKİYEM
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    lafla olmuyor bu iş !
    Cevapla
  • paşam123 7 yıl önce Şikayet Et
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....Almanya da ne zamandan beri terör örgütleri yasal işler yapmakta ve alman parlementosunda siyaset yapmakta. Ah ulan Almanlar, hatta avrupalılar. dünya var olduğundan bu yana kan emmekten bıkmadınız. müslüman kanı bulamazsanız kendi kanınızı emen avrupalılar...
    Cevapla
  • mahir 7 yıl önce Şikayet Et
    onu söylerler ama arkandan kuyu kazarlar.almanı fransası belçıkası vs ülkeler tamamda bu ingilizler neyapıyor bilen varmı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi