Angela Merkel'den flaş Türkiye açıklaması

Merkel, başbakan değişikliğine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'güçlü bir parlamentonun gerektiğini' söylediğini ifade eti.

Angela Merkel'den flaş Türkiye açıklaması
Angela Merkel'den flaş Türkiye açıklaması
GİRİŞ 23.05.2016 17:01 GÜNCELLEME 23.05.2016 17:07
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'nin vize serbestisi için tüm koşulların yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Görüşmede Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınacağı bir değerlendirme için AB kurumlarıyla görüşmeler yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nin açılış oturumuna katılmak üzere İstanbul'a gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklamalarda bulundu.

Merkel Türkiye'deki başbakan değişikliğine dair "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güçlü bir parlamentoya ihtiyaç duyduğumuzu açıkça söyledim" dedi. Merkel, "Aynı zamanda bağımsız bir yargı sistemi ve bağımsız bir medyaya da ihtiyacımız olduğunu düşündüğümü de açıkça dile getirdim" diye ekledi.

Alman lider, Türkiye'nin vize serbestisi için ise bütün koşulları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Basına kapalı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. 

AA'nın haberine göre görüşmede, vize serbestisi çerçevesinde terörle mücadele konusunda Türkiye'nin hassasiyetleri ve önceliklerini de dikkate alacak ayrıntılı bir değerlendirme için AB kurumlarıyla görüşmeler yapılması konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.       

YORUMLAR 40
  • fotosentez 7 yıl önce Şikayet Et
    bu alaman mılletı de hemen unutu verdı daha dune kadar rus ısgalınde oldugunu, umarım ruslar sızı tekrar zapt eder ve bu sefer 150 sene cıkmazlar alman topraklarından.
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    ammada evet hayır evet hayır evet hayır oldu
    Cevapla
  • gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    sen vizeyi kaldirsan ne olur kaldirmasan ne olur senin ulken ve eu zaten batiyor yerli halk kamamis hep zenci afrikali tayland li asyali suriyeli dolmus vaziyette hep yasli almanlar couksuz bi neslin var sonuc ortada sen vize li alsan ne olur almasan ne olur kendi insanin huzursuz iken
    Cevapla
  • melancolikk 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne vizeymis arkadas... Bu merkelin karin agrisi baska.. Bencede gereken cevabi almis, Gelmisken bari yargidan ve basin ozgurlugunden dem vurayim havalarinda.. Biz turkiye olarak Almanyanin suriyedeki savas suclari karsisinda susmasi ve insan haklarini ihlal etmesi ve ayni zamanda demokrasi uzerine baski kurmasindan dolayi son derece endiseliyiz.. Merkelllll
    Cevapla
  • merrrrkelle 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz onlarda vize alacaz diye bu kadincagiz yakinda Turk vatandasligi alacak Almanyadan cok Turkiye de
    Cevapla
  • ÇAYCI 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!