Putin: Türkiye bunu neden yaptı, hala anlayamadım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan’ın başkenti Atina’da Türkiye ile ilişkiler konusunda önemli mesajlar verdi.

Putin: Türkiye bunu neden yaptı, hala anlayamadım
Putin: Türkiye bunu neden yaptı, hala anlayamadım
GİRİŞ 29.05.2016 06:43 GÜNCELLEME 29.05.2016 15:19
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la görüşmesinin ardından iki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus jetinin ardından gerilen Ankara-Moskova ilişkilerine dair açıklamalar yaptı.

‘TEMAS HALİNDEYİZ’

Ancak özür ve verilen zararın tazmin edileceği açıklaması bir türlü gelmiyor. Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesini biz de istiyoruz. Fakat ilişkilerimizi bozan taraf biz değiliz. Dolayısıyla ilk adımı Ankara’nın atması gerekiyor.

"SEBEBİNİ HALA ANLAYAMADIM"

Ayrıca şunu da söylemek isterim. Geride bıraktığımız onlarca yılda Rusya olarak Türkiye ile yakın ilişki kurmak için büyük çabalar sarf ettik. Durup dururken tüm bu kazanımları bir çırpıda yok edecek adımın niye atıldığını hâlâ anlamış değilim. Uçağımız vurulmakla kalmadı, paraşütle atlamayı başaran pilotumuz yerden açılan ateşle öldürüldü. Özellikle bu son söylediğimin uluslararası hukuka göre savaş suçu sayıldığını da hatırlatmak isterim. Diğer taraftan şimdi ‘Olan oldu’ demek kalıyor.

Günümüzde Türk tarafıyla farklı kanallar kullanılarak devamlı temas halindeyiz. Birtakım somut adımlar atmalarını beklediğimizi çok iyi biliyorlar. Ancak şimdilik böyle bir adım atılmıyor” ifadelerini kullandı.

Putin Suriye’deki Kürtlerin durumuyla ilgili, “Rusya, Suriye’deki Kürt meselesi çözümüyle uğraşmıyor. Bu bizim işimiz değil. Konu Kürt halkının topluca yaşadığı bölgeler ve o ülke yönetiminin işi” dedi. Bulgaristan’ın, ABD ve AB’nin baskıları nedeniyle kabul etmemesi yüzünden “Güney Akım” boru hattı projesini durdurmak zorunda kaldıklarını söyleyen Putin, “Ardından Türkiye üzerinden geçecek bir proje önerdik. Bugün bir sır açıklayacağım. Türk ortaklarımız önce komisyon fiyatlarının değiştirilmesini şart koştular. Anlaşabilirdik ama daha sonra bu projeyi kimse desteklemedi” dedi.

YORUMLAR 126
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bunu neden yapti anlayamamis bak sen, kütük beyinli senin halkin okadar körmü yada siz hic bir seyi göstermiyonuz zaten umrunda degilya , ama avrupa milletini nasin kandirmaya calisiyon hangi kus beyninle bizde bunu anlamiyoz..))
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence gercekten putin olaya sasirdi.abd sanki radar sinyallerimizle oynadi .rusyayla daha guzel, bariscil bicimde konussaydik suriye'deki savas belkide bu kadar uzamiyacakti.onlari ikna ederdik.suriye savasindan Rusya nin nemalanmasi hic iyi degil.
    Cevapla
  • Birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Birilerinin Daeşle yaptığı petrol ticaretini baltalamasaydınız şimdi pilotunuz da uçağınız da sapasağlamdı.
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Yolumuza devam
    Cevapla
  • Baskentli 7 yıl önce Şikayet Et
    Putinmisin nesin akilli ol.....
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış lik la şikayet et tuşuna basabildim beğen kısmına tiklayacakken
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?