Akdeniz'de mülteci faciaları: En az 700 ölü!

BM Sözcüsü Spindler, Akdeniz’de Çarşamba gününden bu yana 700 sığınmacının ölmüş olabileceğinden endişe ettiklerini söyledi.

Akdeniz'de mülteci faciaları: En az 700 ölü!
Akdeniz'de mülteci faciaları: En az 700 ölü!
GİRİŞ 29.05.2016 15:03 GÜNCELLEME 29.05.2016 15:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Afrika’dan Avrupa’ya kaçışta en sık kullanılan güzergahlardan olan Libya ile İtalya arasındaki Sicilya Kanalı’nda hafta başından bu yana artan göçmen akışında çok sayıda sığınmacı denizden kurtarılmasına karşın kayıp olanların ölmüş olabileceği belirtiliyor.
AA muhabirine konuşan BMMYK sözcülerinden Spindler, çarşamba günü batan teknede en az 100, perşembe günü yaşanan hadisede de 550 kişinin kayıp olduğu bilgisini verirken, cuma günü de 45 kişinin cesedinin İtalyan donanması tarafından denizden çıkarıldığını hatırlattı.

Spindler, “Çarşamba gününden itibaren 3 ayrı botta en az 700 kişinin öldüğünden endişe ediyoruz.” dedi.

İtalyan basınına yansıyan son haberlerde, İtalyan güvenlik güçleri ve bölgede uluslararası misyon kapsamında bulunan deniz ekiplerinin yaptığı kurtarma operasyonlarında hafta başından bu yana 13 bin kişinin denizden kurtarıldığı, 65 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve yüzlerce kişinin de kayıp olduğu ifade edildi.

Denizden kurtarılarak İtalya’nın büyük limanlarına getirilen sığınmacıların yetkililere verdiği bilgiler de denizde yüzlerce kişinin kayıp olduğuna işaret etti. İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Avvenire gazetesine verdiği demeçte, düzensiz göç konusunda Avrupa’nın Afrika’ya yönelik strateji geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR 7
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    müslüman ülkeri karıştırıp, silahdırarak birbirine kırdıran, amerika ve avrupa bu insan katline zevkle bakmaktadır. kurmuş oldukları işid,pyd,pkk gibi cıa destekli örgütlerle bu terör olaylarına yön verdiklerini dünya bildiği halde neden kimse söyleyemiyor, anlaşılır gibi değil.
    Cevapla
  • Eginli 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda basta tum islam ulkeleri ( Iran haric.. olsada olur olmasada) Afrika, ve guneydogu asya ulkeleri BM uyeliklerinden cikip kendi BM yi kurmalari lazim. Bu BM batili emperyalistlere hizmet ediyor. Asagiliklar toplulugunun kontrolunde.
    Cevapla
  • Demokratlar 7 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci teknelerini yunan italyan ve fransız denizaltıları batırmaktadır
    Cevapla
  • ORADA MISINIZ?! 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne iş?! Suriye'yi boşaltıp, Suriyelileri yollarda, denizlerde yok etmek! Leş kargaları da Banka-Müze-Kütüphane-Arşiv-Böbrek-Bebek ne varsa çalıyordur, Irak, Libya vb. yaptıkları gibi. Kadın-Çocuk-İnsan hakları Dernekleri ne iş yapar?!
    Cevapla
  • Şakacı 7 yıl önce Şikayet Et
    cok merhametlıdir birleşmiş milletler önce insan ölür sonra film bittimi yardıma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek