'Sözde soykırım' için Hollanda'dan flaş karar

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher, ülkesinin 1915 olayları için "soykırım" tanımını kullanmayacağını açıkladı.

'Sözde soykırım' için Hollanda'dan flaş karar
'Sözde soykırım' için Hollanda'dan flaş karar
GİRİŞ 04.06.2016 16:39 GÜNCELLEME 04.06.2016 21:30
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Almanya Parlamentosu, Alman Federal Meclisi'nin, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren yasa tasarısını Perşembe günü kabul etmişti.Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Almanya Parlamentosu'nun kararının ardından, hükümetin bu konuya bakışına ilişkin önümüzdeki hafta meclise bir mektup gönderecek.

SOYKIRIM DEĞİL SORUN

Hollanda Başbakan Yardımcısı Ascher, katıldığı bir radyo programında, "soykırım" yerine, "sorun" ifadesini kullanmaya devam edeceklerini söyledi.Sosyal demokrat bakan, "soykırım" ifadesini kullanmanın, bu sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını belirtti.

BU KONUDA ADIM ATMAYACAĞIZ

Ascher, "Soykırım ya da değil buna uluslararası hukuk çerçevesinde hakimler karar vermeli" diye konuştu.Ascher, "Hukuki tartışma başkalarının işi. Biz muhatap değiliz ve bu konuda adım atmayacağız" görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR 33
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    işte! Diğer AB ülkeleride böyle akıllarını başlarına alsınlar! yoksa yarın çok geç olacak!
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı bize her zaman oyun oynamıştır. Batının dedikleri umurumuzda olmamalı. Bunu diyen Hollanda nın Türkiye aleyhinde neler dediklerini biliriz. Çünkü daha eskiden bu tasarıyı tanıdığını ilan etmişti.
    Cevapla
  • sinem 7 yıl önce Şikayet Et
    alalh neden kulalanalardan birisi sensin hayra alamet degil ama hayırdır inşallah
    Cevapla
  • Dagci66 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda cakallar ulkesi. Sag gosterir ama ansizin sol cakar. Iki yuzluluklerde kiraldan kralcilar. Hele bu sahis asla bunun dedigi hic bir seye inanmayin. Iki Turk milletvekilini bu kovdurdu. Isci partisi adaylarini secerken Erdogan a yakinlik hissi varsa asla o kisyi milletvekilin adayi yapmiyorlar. Kisacasi bunlar digerleri gibi iki yuzluler. Sirtimiza hancer yemek istiyorsak bati Île iliskilerde dikkatli olmaliyiz.
    Cevapla
  • Haluk 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda zaten 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan 26 ülkeden birisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!