Sarkozy'den küstah Türkiye yorumu

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı ve halen ana muhalefetteki liderliğini yürüten Sarkozy, Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını yineledi.

Sarkozy'den küstah Türkiye yorumu
Sarkozy'den küstah Türkiye yorumu
GİRİŞ 22.06.2016 07:48 GÜNCELLEME 22.06.2016 09:05
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Schaueble, iktidardaki Hristiyan Demokratlara yakın iş adamları derneği Wirtschaftsrat'ın Berlin'de düzenlediği toplantıda, İngiltere'de perşembe günü yapılacak AB referandumunu değerlendirdi.

Halen ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi'nin liderliğini yürüten Sarkozy, konuşmasında Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını yineledi.

"Türkiye büyük bir medeniyet, Türkiye ile birlikte çalışmamız, Türkiye ile görüşmemiz gerekli, ancak Türkiye'nin AB üyeliğine uygun olmadığına kesinlikle kanaat getirmiş durumdayım." diyen Sarkozy, AB ile Türkiye arasında tam üyelik dışında, alternatif bir ilişki önerisini ifade etti.

Sarkozy, "Ben Avrupa dışında yeni bir topluluk oluşturmaktan, Türkiye, Rusya ve AB'nin yer alacakları bir topluluktan yanayım. Bu anlamlı olacaktır." dedi.

Perşembe günü yapılacak referandumda, İngiliz seçmenlerin AB üyeliğinin devamından yana karar vermelerini umut ettiğini belirten Sarkozy, İngiltere gibi dinamik bir ülkenin ayrılmasının AB'ye büyük zarar verebileceğini söyledi.

Sarkozy, "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı, Türkiye'nin AB'ye girdiği bir gelecek düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 71
  • biri 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ne rezillik sarkozi Allah sizi birbirinize düşürsün kahrı mahru perişan eylesin türkiyei sitemeyenleri ve önüne duranları
    Cevapla
  • hz saban 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar dogru söylüyor , bizi istemiyorlar sevmiyorlar zorla girmeye calisiyoruz , aklimizi basimiza alalim ve de kabullenelim,ona göre hesabimizi yapalim
    Cevapla
  • Kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yöneticilerimiz milli menfaatlerimize uygun olarak onları kapımızda epey beklettikten sonra olmaz demesini bilmesi temennilerimle.
    Cevapla
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    herkes TÜRKİYE üzerinden nemalanmak istiyor .siyasetlerine alet ediyorlar.bırakın şu ab sevdasını,istenmiyoruz kardeşim.
    Cevapla
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Resimiz de AB ye girme taraftarı değil. Bugüne kadar ab bizimle dalga geçti. Şimdi dalga geçme sırası bizde. Yaptırım uygulamak için elimizde kozlar.oluştu. AB ye talimişiz gibi görünmemiz lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı