'AB yerle bir olacak'

İngiltere'deki referandumunda AB'den çıkma kararından sonra Avrupa'dan sert açıklamalar geliyor.

'AB yerle bir olacak'
'AB yerle bir olacak'
GİRİŞ 24.06.2016 11:09 GÜNCELLEME 24.06.2016 11:26
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

İngiltere'deki referandumda AB'den çıkma kararı alınmasının ardından Avrupalı liderlerden sert açıklamalar ardı ardına geliyor. Avusturya'dan gelen açıklamada her şeyin yerle bir olacağı söylenirken, Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, İngiltere'nin artık 3. ülke muamelesi höreceğini söyledi.

'AVRUPA VE İNGİLTERE İÇİN ÜZÜCÜ BİR GÜN'

Deutsch Welle'de yer alan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier İngiltere'deki referandumda sandıktan AB'den ayrılmayı isteyenlerin çıkmasını, "Avrupa ve İngiltere için üzücü bir gün" şeklinde yorumladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı twitter hesabından yaptığı açıklamada, Steinmeier'in açıklamalarına yer verdi. Steinmeier İngiltere'den gelen haberleri "gerçekten hayal kırıklığı" diye tanımladı.

3. ÜLKE MUAMELESİ GÖRÜR

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz referandum sonucunun ardından İngiltere'nin AB'den ayrılma süreciyle pazarlıkların hızlı bir biçimde başlayacağını belirtti. Schulz, Alman 2. Televizyon kanalı ZDF'e verdiği demeçte, "Sonuca saygı duyuyoruz. Ancak İngiltere ayrılma yönünde karar verdi" dedi.

Schulz AB'nin İngiltere ile ciddi bir müzakere yürüteceğini söyleyerek, "Ancak İngiltere gelecekte artık 3. ülke muamelesi" görecektir dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, sonuçtan İngiltere Başbakanı David Cameron'un sorumlu olduğunu söyledi.

'KARA BİR GÜN'

Avrupa Parlamentosu'ndaki Yeşiller Grubu'nun Başkanı Rheinhard Bütikhofer de İngiltere'den gelen haberleri üzüntüyle karşıladı. Bütikhofer dpa'ya yaptığı açıklamada, "23 Haziran Avrupa tarihine çok kara bir gün olarak geçecektir" dedi.

'TAMAMEN YERLE BİR OLACAK DEMEK'

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ORF televizyonuna yaptığı açıklamada, referandum sonucunun ardından AB içinde büyük bir değişime ihtiyaç olduğunu belirtti. Kurz, "AB'nin en büyük ülkelerinden biri Birlik'ten çıkıyorsa, o zaman her şey tamamen yerle bir olacak demektir" diye konuştu.

YORUMLAR 83
  • TÜRKİYE 7 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğum kadarıyla avrupa birliği üyeleri ab ye girerir diye korkmuşlar onlar osmanlılar geri geliyor diye düşünüp ondan türkiye hakkında ileri geri konuşuyorlarmış.Hatta ingiltere türkiyenin ingilteteyi işgal edeceğini düşündüğü için ab den çıkmış.Ve sonradan düşündüğüm kadarıyla ab ye girmemiz sadece vize açısından değil siyasi stratejik maddi manevi ilişkiler için bizim yararımıza bu yüzden hırlıyorlar.
    Cevapla
  • Tee 7 yıl önce Şikayet Et
    Kaygılıyız...
    Cevapla
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Olan sanki bir sey olmus gibi zaten avrupada degildiki ingiliz hiyari, parasini gecirmeyen zaten yok hükmündedir ne bu veryansin, arkasindan bir oyun olmasin, DIkkat edin benden demesi...?
    Cevapla
  • sinan4554 7 yıl önce Şikayet Et
    Abdulhamidhanin " 30 yildir Avrupanin birbirine dusmesini bekledim lakin dustuler ancak ben tahtta degilim" sozu aklima geldi birden. Simdi yine birbirlerine dusecekler fakat bu sefer tersi olarak reisi cumhur bizim basimizda olacak insAllah...
    Cevapla
  • Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kendini Avrupada herşey benden sorulsun istiyor.. İngilizler Amerika yanlısı aynı ırk. Ne diye almanyadan emir alsın.. Fransız italyan yunanda hiç almanyaya benzemez.. Darısı onların başına.. Avrupa baharı başlamış oldu.. Gülme komşuna gelir başınıza.. Zaten her ülke kendi derdinde sonuca gelindi.. Çözüm ayrılarak herkes canını kurtarmakta..Almanya çekemediğinden türkiyenin dostlugunu hep görmezden geldi. Attığı bu iftiralar soykırım, karikatür ve türkiyeyi aşagılamalar dan sonra kuzu kuzu gelecek ve İnşallah Türkiyenin gücünü ve Dostluğunu yakında anlayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar