Korkulan oluyor mu? İskoçya'dan ilk sinyal

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, yüksek ihtimalle ülkesinin Birleşik Krallık'tan yeni bir bağımsızlık referandumuna gideceğini açıkladı.

Korkulan oluyor mu? İskoçya'dan ilk sinyal
Korkulan oluyor mu? İskoçya'dan ilk sinyal
GİRİŞ 24.06.2016 14:49 GÜNCELLEME 24.06.2016 15:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşik Krallık'taki tarihi referandumun sonucu etkisini göstermeye başladı. İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, referandumda yarışın kaybedilmesiyle birlikte beklenen açıklamasını yaptı.

Sturgeon, ülkesinin ikinci kez Birleşik Krallık'tan ayrılmak için bağımsızlık referandumuna gidebileceğini duyurdu.

Galler ve İngiltere'de dün kullanılan oylar Avrupa Birliği'nden ayrılmayı desteklerken,İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan ise çoğunlukla birlik içinde kalınmasını isteyen oylar çıkmıştı.

2014 yılında Birleşik Krallık'tan ayrılma hedefiyle referanduma giden İskoçya'da yüzde 55 oy oranıyla 'hayır' oyu verenler kazanmıştı. Ayrılıkçılar ise yüzde 44'te kalmıştı.

YORUMLAR 3
  • BEN 7 yıl önce Şikayet Et
    Iskocyanin bagimsizligini destekliyoruz....
    Cevapla
  • mahmut özcan 7 yıl önce Şikayet Et
    niye korkulan olsun ki inşaallah İskoçya ayrılacak daha sonra yıllar önce parçaladıkları iki parçalı İrlanda tek parça olacak büyük britanya dedikleri parçalanmış olacak ingiltere ufak bir parça kalacak. galler yanınıda beraber kalırlar. ispenya bu taraftan cebelitarık benim diyecek onun kavgası başlayacak bu tarafatan yerinden yurdundan ettikleri orta doğu halkları avrupaya dolmaya başlayacak bize ettiklerini kat be kat yaşayacaklar.asıl önemli olan üç kurtarılmış bölgeden biri olan britanya sonra avustralya ve amerika dağılacak bunu hayal olarak görenler olabilir.üst akıl için bir yer gitti diğerleride gidecek çünkü ne kadar üst akıl derlerse desinler sonsuz akıl sahibi ALLAH yeter.
    Cevapla
  • mrts 7 yıl önce Şikayet Et
    ortadoğuya feodal düzeni getirmeye çalışan tek dişi kalmış canavarlar tek tek dağılacaklar, Allah tuzak kuranların en büyüğüdür sonsuz kudret sahibidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”