Hollanda’da Türk camisine PKK saldırısı

Hollanda Türk Federasyonu'na bağlı Dordrecht kentindeki Ayasofya Camisi’ne dün gece 30 PKK'lı saldırdı. Olayda 2 kişi hafif yaralandı.

Hollanda’da Türk camisine PKK saldırısı
Hollanda’da Türk camisine PKK saldırısı
GİRİŞ 24.06.2016 17:31 GÜNCELLEME 24.06.2016 17:31
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Hollanda'da Türk Federasyonu Başkanlığına bağlı Ayasofya Camisi'ne yönelik dün gece bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, kendilerine bağlı Dordrecht kentindeki Ayasofya Camisi'ne yönelik dün gece bir grup tarafından düzenlenen saldırının provokasyon amaçlı olduğunu belirterek herkesi sükunete davet etti. Gedik, saldırıda hafif yaralanan iki kişinin durumlarının iyi olduğunu söyledi.

30 kişilik grup camiye girip saldırmaya başlıyor

Saldırının dün gece iftardan hemen önce yaşandığına işaret eden Gedik, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız camide verilecek iftarla ilgili hazırlık yaparken arabalarla gelen yaklaşık 30 kişilik grup camiye giriyor. İlk önce bunların iftara gelen mülteciler olduğu sanılıyor ama daha sonra bu grup etrafa saldırmaya başlıyor. Saldırganlar terör örgütü PKK taraftarı olduklarını söylüyor arkadaşlarımıza. Arkadaşlarımız karşılık vererek bu grubu püskürtüyor, bu arada iki kişi hafif şekilde yaralanıyor. Birisi silahın dipçiğiyle yaralanmış.”

"Herkesi sükunetle hareket etmeye çağırıyoruz"

Saldırıda caminin camları, masa ve sandalyelerin kırıldığını anlatan Gedik, haber verdikleri polisin olay yerine gelerek inceleme yaptığını kaydetti. Dordrecht Belediye Başkan Yardımcısının da camiye geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu belirten Gedik, “Olay anına ilişkin kamera görüntüleri var, onları savcılığa teslim ettik. Bu saldırı ilk etapta bize yönelik ama kentteki tüm Türkler tedirgin aslında. Provokasyon amaçlı bu saldırı karşısında herkesi sükunetle hareket etmeye çağırıyoruz. Savcılık soruşturması sonunda her şey ortaya çıkacaktır.” dedi.

YORUMLAR 47
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    MOSSAD ırakta şii görünümüyle sunnilere ve tersini yaparak fitneyi köürklemeye çalıştı ve körükledi. Her yerde aynısını yapıyorlar ve maşaları cia vb leri de yapıyor. Dolayısıyla bunlar kardeşler arasına fitne sokmak ve ortamı bozmak için. Şeytanın amaçları ne ise Siyonistlerin de amaçları o. Bunlar yılandan beterler ama biz doğru olunca da oyunları örümcek ağı gibi zayıf aslında! Bunlara izin vermeyelim o yüzden, kanan ahmakları da Allah bildiği gibi yapsın!
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda kesin izin vermiştir.Ne de olsa PKK'yı koruyan bir ülke.
    Cevapla
  • kasim 7 yıl önce Şikayet Et
    dordrechtte dogdum buyudum ilkkez boyle birsey oluyor, keske o anda o camide olsaydim
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    dna sı bozuk bunların çoğu aynı kafa aynı zihniyet ikiyüzlü hain asıl biz bir başlarsak geri vitesimiz yok elimizden kimse alamaz hain ırk kalleşlik dna nızda var siz olmasanız bu ülke cennetten bir yer olur hangi pisliğin altını kaldır bunlar çıkıyor sabır sabır yeterbe frekans farklı uymuyor olmuyor bizdede referandum olmalı hepsini sürelim ırak suriyeye madem beğenmiyorsun uymuyorsun nizama defol git orada yaşa yeterbe Kene bunlar doymuyorlar kana
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ne pkksı kardeşim kadim dostunuz amerikanın işleri. safmısınız safamı yatıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!