İngiltere'nin kararı sonrası AB'de ilk toplantı

İngiltere'nin AB'den çıkma kararı almasının ardından AB'nin kurucu üyesi olan altı ülkenin dışişleri bakanları bir araya geldi.

İngiltere'nin kararı sonrası AB'de ilk toplantı
İngiltere'nin kararı sonrası AB'de ilk toplantı
GİRİŞ 25.06.2016 16:15 GÜNCELLEME 25.06.2016 16:15
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn İngiltere’nin AB’den ayrılmasının sonuçlarını görüşmek için Almanya Dışişleri Bakanlığının Berlin'deki konuk evi Villa Borsig'de bir araya geldi.

EN YAKIN ZAMANDA ÇIKSINLAR

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de, "Bu ülkeler, kimsenin Avrupa'yı elimizden almasına izin vermeyeceğimiz mesajını iletecekler" dedi.Toplantının ardından açıklamada bulunan Steinmeier, Birleşik Krallık'ın AB'den 'en yakın zamanda' çıkması gerektiğini ancak yoğun görüşmelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Steinmeier, "Büyük Britanya'nın kararına saygı gösteriyoruz. Ve artık kendisine odaklanacağını da anlıyoruz" dedi. Steinmeier ayrıca, "Avrupalılara, Avrupa'nın önemini ve işini yapabiliyor olduğunun gösterilmesi gerekiyor' diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER ZOR GEÇECEK

İngiltere Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de referandumun ardından AB'ye üye ülkelerin birlikten çıkışını düzenleyen Lizbon Antlaşması'nın 50. maddesinin derhal yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi. İngiltere halkının kararına saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Corbyn, "Önümüzdeki günler zor geçecek" diyerek AB ile yapılacak müzakerelerde, işlerin ve çalışma koşullarının korunması için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti.

KEDİNİN FARE İLE OYNADIĞI GİBİ...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, yaptığı açıklamada "Yeni İngiltere Başşbakanı acil bir şekilde tayin edilmeli. İngiltere'nin 50. maddeyi bir an önce devreye sokması ve uzun bir belirsizlik döneminden kaçınması gerekiyor. Britanya'nın Avrupa ile kedinin fareyle oynadığı gibi oynaması doğru olmaz. Bu saygıyla ilgili bir durum. Belirsizlik, ingiltere'nin de Avrıpa Birliği'nin de çıkarlarına değil. Bunun siyasal ve ekonomik sonuçları var" dedi.

 

YORUMLAR 17
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Tezgah iyiydi aslında. Bu 6 ülke AB ayağına üye ülkeleri hem sömürüyor hem de kontrol ediyorlardı. Bu daha başlangıç İngiltereye bağlı bölgeler de bağımsızlığını ilan etsin. Birleşik krallık dağılsın o zaman seyret şenliği. Hollanda ve fransadan da bir referandum bekliyoruz.
    Cevapla
  • Kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    Hasta adam ortaya tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı. Çöküşü izliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin şimdi birbirinizi ülkemize yaptığınız oyunları Allah bozdu. Şimdi bölüneceksiniz. keser döner sap döner gün gelir hesap döner...
    Cevapla
  • BALTAZAR 7 yıl önce Şikayet Et
    buçokgüzeloldu yıldızlarınız birer birer kaymayabaşladı arkasıgelir gayrı budasevidirici bunada şükür
    Cevapla
  • SİZCEE 7 yıl önce Şikayet Et
    israil hiç sesi çıkmıyor, bu Yahudilerin sesi çıkmıyorsa korkacaksın arkadaş bu hep böyle olmuştur. Yine çıkmıyor sesleri.(Bence bütün bu olaylar siyonist aklı AB den karlı bi yer bulmuşlardır diye düşünüyorum )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu