Brüksel'deki İngilizler kaçıyor

Ülkelerinin AB'den ayrılma kararı almasının ardından Brüksel'de yaşayan İngilizler, Belçika vatandaşlığı için başvuru yapmaya başladı.

Brüksel'deki İngilizler kaçıyor
Brüksel'deki İngilizler kaçıyor
GİRİŞ 28.06.2016 16:59 GÜNCELLEME 28.06.2016 16:59

İngiltere'deki referandumdan AB'den çıkış kararı çıkması üzerine, Brüksel'de yaşayan onlarca İngiliz, Belçika vatandaşlığına geçmek için başvuru yaptı.

Belçika basınına göre, referandum sonrası belirsizlikle karşı karşıya kalan Brüksel'de yaşayan İngilizler, çıkış yolu olarak Belçika vatandaşlığına geçmeyi seçti. Geçen cumadan beri Elsene Belediyesine, 30 vatandaşlık başvurusu yapıldı. Belediye Başkanı Dominique Dufourny, bu durumun bir istisna olduğunu belirterek, "İngilizler, Elsene nüfusunun yüzde 2'sini oluşturuyor. Burada kalmak ve çocuklarına güvenli bir gelecek sağlamak istiyorlar." dedi.

KESİNLİKLE REFERANDUM SONUCU

Ukkel Belediyesine yapılan başvuru 11 oldu. Belediye Meclis Üyesi Boris Dilles, geçen sene sadece bir başvurunun yapıldığı belediyedeki bu artışın, "kesinlikle referandumun bir sonucu" olduğunu söyledi.

Waterloo Belediyesi de 15 başvuru aldı. Belediye Başkanı Florence Reuter, "İnsanlar, çalışma izinlerinin geleceğinden endişe ediyor." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi