İsviçre'de burka yasağı başladı

Ticino'da yüzü tamamen kapatan burkanın kamuya açık alanlarda giyilmesini yasaklayan yasa bugün yürürlüğe girdi.

İsviçre'de burka yasağı başladı
İsviçre'de burka yasağı başladı
GİRİŞ 01.07.2016 19:39 GÜNCELLEME 01.07.2016 19:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin İtalyanca konuşulan güney bölgesinde yer alan Ticino'da, yüzü tamamen kapatan burkanın kamuya açık alanlarda giyilmesini yasaklayan yasa bugün yürürlüğe girdi.

Söz konusu yasaya uymayanlar yüz ila 10 bin frank arasında para cezası ödemek zorunda kalacak.

İsviçre medyasında yer alan habere göre, yasa yürürlüğe girer girmez Locarno kentinde burka yasağını protesto eden sonradan Müslümanlığı seçen İsviçreli bir kadın, burka giydiği için polis merkezine götürüldü. Burka giyen kadın, yasayı ihlal etmesi nedeniyle 230 frank para cezasına çarptırıldı.

Suudi Arabistan'ın Bern Büyükelçiliği, İsviçre'yi ziyaret edecek vatandaşlarına 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek kamuya açık alanlarda burka giyme yasağına uymalarını tavsiye etmişti.

Ticino'da 2013 yılında yapılan referandumun ardından yüzü tamamen kapatan burkanın kamuya açık alanlarda giyilmesi yasaklanmıştı. 

YORUMLAR 7
  • MU-AY 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke. Bütün. Dünyada. Kalksa.
    Cevapla
  • Mehmet Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Acilen ulkemizdede uygulanmali altindakinin kim oldugu belirsiz ozeliklen ulkemiz konumu bakimda bir tetbirdir yazin mont kaban gibi seyleri giyenleride vatandaslar hemen en yakin guvenlik guclerine bildirmelidirler
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    burkanin yasaklanmasina bende katiliyorum icinde kim oldugu belli degil tam teröristlerin arayipta bulamadigi bir giysi yasaklansin
    Cevapla
  • isimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    sivil polisler kimlik kontrolü yapabilir ayrıca yüzlerine de bakabilirler İslam'a uygun.
    Cevapla
  • uzun dönem er 7 yıl önce Şikayet Et
    Burka ne yazık ki terör suçlarında ve adi suçlarda büyük bir risk oluşturuyor. Burka bildiğim kadarıyla Tesettür Farzı değil. Yani yüzü örtmek farz değil diye biliyorum. Konuya vakıf olanlar açıklayabilir mi?
    Cevapla
  • YoranAdam 7 yıl önce Şikayet Et
    Farz falan degil, Kur-an ve Peygamber Efendimizin acikca belirttigi sekilde kapanmak yeterli ki orada boyle bir ifade yok. Araplarin sonradan uydurdugu vahhabi gelenegi...
    Cevapla
  • liseligenc 7 yıl önce Şikayet Et
    evet haklısın. farz değil. Peygamber efendimiz (s.a.v.) yüz ve elin dışındaki yerlerin örtülmesinin gerektiğini söylemiştir. yani yüzün kapatılması gerekmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu