Alman devlet kanalının başına PKK'lı atandı

ZDF'ye PKK'lı olduğu ileri sürülen Ali Ertan Toprak'ın yönetici olarak atanması, Almanya'daki Türk toplumunun büyük tepkisini çekti.

Alman devlet kanalının başına PKK'lı atandı
Alman devlet kanalının başına PKK'lı atandı
GİRİŞ 14.07.2016 08:19 GÜNCELLEME 14.07.2016 10:37
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ZDF, televizyon kuruluna seçilen bir isim Türk toplumunun tepkisine neden oldu ve imza kampanyası başlatıldı.

Sabah'ın haberine göre, Alman kamu televizyonu ZDF’in, müdürünü seçme yetkisine sahip olan Televizyon Kurulu’na atadığı bir isim, Türk toplumunun büyük tepkisine neden oldu. İçerisinde Türk derneklerinin yer almadığı Göçmen Kuruluşları Almanya Çalışma Birliği’nin Başkanlığını yapan Ali Ertan Toprak’ın söz konusu kurula seçilmesine karşı Berlin Türk Cemaati imza kampanyası başlattı.

HESSEN’DEN ATANMALIYDI

KAMPANYAYI başlatan TGB Başkanı Bekir Yılmaz, Toprak’ı PKK’ya yakın olmakla suçladı ve Toprak’ın üyelikten alınmasını istedi. ZDF’in söz konusu kurula göçmenleri temsilen Hessen Eyaleti’nden bir temsilci ataması gerekirken Toprak’ın söz konusu birliğin merkezinin Bonn’da olması da ‘Kastın mı var ZDF?’ sorusuna sebep oldu.

TÜRKİYE’YE KARŞI TAVIRLI

HESSEN’DE Toprak’ın başkanı olduğu Almanya Kürt Toplumu bulunduğu aktarılırken, Yılmaz, Toprak’ın buradaki Türk ve İslam kuruluşlarına karşı tavır aldığını, bunlara baskı yapmaları için Alman politikacılara çağrıda bulunduğunu ve de Müslüman kadınların başörtü bağlamalarına karşı çıktığını hatırlattı. Toprak’a sosyal medyadan da tepki yağdı.

“GÜDÜMLÜ DEMOKRASİ”

BERLİNLİ işadamı ve yeni kurulan Almanya Demokratlar Birliği Partisi sözcüsü Remzi Aru ise, Toprak’ın ZDF Televizyon Kuruluna seçilmesini, Almanya’da “güdümlü demokrasinin” bir göstergesi olarak niteledi. Bunun aynı zamanda göçmenlere yönelik bir asimilasyon baskısı olduğunu savundu.

60 KİŞİLİK KURUL

60 kişilik ZDF Televizyon Kurulu, federal hükümet, eyalet hükümetleri, partiler, kiliseler, sendikalar ve diğer sivil toplum kuruluşlarının gönderdiği temsilcilerden oluşuyor. Anayasa Mahkemesi, 2014 yılında aldığı kararla, kurulda siyasetçilerin ağırlığının azaltılmasını istemişti. Bu karar nedeniyle kurul 77 üyeden 60 üyeye indirildi, bileşimi de yeniden düzenlendi. Kurul, ZDF’in müdürünü seçiyor ve ZDF’e karşı kamunun çıkarlarını kolluyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 26
  • Nafi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan bizim ülkeye sadece zarar gelir bide üğursuzluk başka birşey gelmez bu hainler den
    Cevapla
  • Danar 7 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilerle kızılbaşları saymamış
    Cevapla
  • ottoman 7 yıl önce Şikayet Et
    Adı ali ve müslüman türk düşmanı ise kürt kızılbaştır yani ermeni
    Cevapla
  • faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    onlardada kayyım atanıyor demekki
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Namussuzlar bunlar desek, yanlış mı olur?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı