İtalya'dan Fransa saldırısı sonrası flaş karar

Fransa'da yaşanan terör saldırısının ardından İtalya, Fransa ile olan üç kara sınırındaki güvenlik tedbirlerini artırdı.

İtalya'dan Fransa saldırısı sonrası flaş karar
İtalya'dan Fransa saldırısı sonrası flaş karar
GİRİŞ 15.07.2016 05:34 GÜNCELLEME 15.07.2016 05:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nice kentinde Fransa'nın milli günü kutlamalarına yapılan ve ilk  belirlemelere göre 70'in üzerinde kişinin öldüğü terör saldırısının ardından  İtalya, başta batı komşusu Fransa olmak üzere kara sınırlarındaki güvenlik  önlemlerini güçlendirdi.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, yaptığı açıklamada, Fransa ile  olan üç karayolu sınır kapısında ve sınır kasabası Ventimiglia'daki demiryolunda  güvenlik önlemlerini artırdıklarını bildirdi.

Alfano, terörle mücadele güvenlik komitesini olağanüstü toplantıya  çağırdığını açıkladı.

Nice'teki saldırı nedeniyle İtalya Dışişleri Bakanlığı da saldırıda  etkilenmiş vatandaşları olabileceği endişesiyle bir kriz masası oluşturdu.  Bakanlık, yaptığı duyurularla Nice'teki vatandaşlarından yerel güvenlik  makamlarının çağrılarına uyma tavsiyesinde bulundu ve kriz merkezi numaralarını  paylaştı.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ise sosyal paylaşım sitesi  Twitter'daki hesabında, "Nice ve Avrupa (bu saldırıdan) korkunç şekilde  etkilendi. Krizi masasıyla birlikte gelişmeleri takip ediyorum." ifadelerini  kullandı.

İçişleri Bakanlığı'nda dün sabah yapılan güvenlik toplantısında, terör  riski nedeniyle güvenlik ekiplerinin 7 bin 50 askerle daha takviye edilmesi  kararı alınmıştı.

"NICE'TE TERÖR KABUSU"

Fransa'daki saldırı, İtalyan medyasının da bir numaralı gündem maddesi  oldu.

İtalyan Rainews24 kanalında gelişmeler aralıksız aktarılıyor.  Yorumlarda, Nice'in İtalya sınırına yakınlığına dikkat çekilerek, saldırının  şüphelilerinin İtalya'ya kaçma ihtimallerinin olabileceği belirtildi.

ANSA haber ajansı; "Nice'te kalabalığın üstüne kamyon", Repubblica  gazetesi; "Nice'te terör kabusu. 14 Temmuz kutlamaları sırasında kalabalığın  üstüne kamyon", La Stampa gazetesi; "Terör, yine Fransa'yı vuruyor", Corriere  della Sera gazetesi; "Nice'te kalabalığın üstüne ateş ve kamyon" başlıklarıyla  saldırıyı okuyucularına duyurdu.

YORUMLAR 4
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'daki insanların hayatından endişe ediyoruz türk vatandaşları ülkeyi güvenlik nedeniyle terk etsinler
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK yı destekleyen Avrupa'ya yakışır inşallah özellikle Belçika'da artarak devam eder işlerine gelmediğine terörist derler bir taraftan başka terörist grupları desteklerler sömürgecilerin bu zihniyeti ile dünyaya barış huzur kıyamete kadar gelmez
    Cevapla
  • Yavuzselim 7 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi de billahi de adamlar müslümanları almamakta haklı ben bu Arap'lar kadar rezil bir millet görmedim ( hepsi değil ama çoğunluk)
    Cevapla
  • Bozoklu 7 yıl önce Şikayet Et
    la olum sen en iyi insan ol o adiler bu milleti ve müslümanları hrıstiyan kulubune almqzlar. bide rumuzunun hqkkını ver veremiyorsan.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi