Almanya'dan flaş 'İdam' açıklaması

Almanya Federal Cumhuriyeti Sözcüsü Seibert, idam cezasının geri getirilirse, AB üyelik müzakerelerinin sona erebileceğini kaydetti.

Almanya'dan flaş 'İdam' açıklaması
Almanya'dan flaş 'İdam' açıklaması
GİRİŞ 18.07.2016 16:03 GÜNCELLEME 18.07.2016 16:03
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Almanya Federal Cumhuriyeti Sözcüsü Steffen Seibert, bugün düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki darbe girişimi ile ilgili açıklamada bulundu. Türkiye’deki darbe girişiminin AB ile Türkiye arasındaki mülteci akınını durdurmak için yapılan anlaşmayı etkilemeyeceğini söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Sözcüsü Seibert, “AB, Türkiye’de yaşayan mültecilere mali destek verilmesini de içeren anlaşmada üzerine düşenleri yerine getirmeye devam edecek” dedi. Mülteci anlaşmasının hem AB hem de Türkiye’nin çıkarına olduğunu kaydeden Seibert, Almanya’nın Türkiye’den anlaşmaya bağlı kalmasını beklediğini kaydetti.

MÜZAKERELER SONLANDIRILIR

Öte yandan Steffen Seibert, darbe girişimin ardından konuşulan idam cezasının geri getirilmesi durumunda Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin sona erebileceğini kaydetti. “AB, değerler topluluğudur” diyen Seibert, idam cezasının olduğu bir ülkenin bu kuruma üye olamayacağı anlamına geldiğini ifade etti. Almanya ve diğer AB ülkelerinin, Türkiye’deki idam cezası tartışmasını takip ettiğini kaydeden Alman Sözcü, AB’nin pozisyonunun net olduğunu ifade etti. Seibert, “İdam cezasını kesin olarak reddediyoruz, idam cezası kurumu AB’ye katılma müzakerelerini sonlandıracağı anlamına geliyor” dedi.

YORUMLAR 97
  • Ozan elazıg 7 yıl önce Şikayet Et
    Reıs ab yı boş ver idamı getır yakın zaman Allah hepsının belasını verır ülkeleri karışır inşallah
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    vah vah cok üzüldük yaaaa zaten türkiye AB ye girerse ahmakligin en büyügünü yapmis olur AB icin millete sorulsun MILLET ab yi istiyormu SORULSUN bu milletin hakkidir
    Cevapla
  • halk 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya ile müzakereler başlasın
    Cevapla
  • Tarık 7 yıl önce Şikayet Et
    AB bize lazım değil artık zaten. Az kalsın ülkemizi kaybediyorduk. Bizim burda şartlar farklı bize idam gerek. AB Hıristiyanların olsun bize biz yeteriz.
    Cevapla
  • Fadimana 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten girmeyelim AB ye biz Türk devletleriyle (Azerbeycan .....) birleşelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...