FETÖ'ye karşı Türkiye'ye destek verdiler

Makedonya Türk Demokrasi Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip, darbeye karşı Türkiye'yi desteklemek adına ülkeye geldi.

FETÖ'ye karşı Türkiye'ye destek verdiler
FETÖ'ye karşı Türkiye'ye destek verdiler
GİRİŞ 20.07.2016 17:27 GÜNCELLEME 20.07.2016 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip ve beraberindeki heyet Türkiye’de 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimine karşı Türkiye’nin yanında olduklarını göstermek adına Türkiye’ye geldi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü ziyaret eden heyet, güçlü desteklerini ilettiler. 
Terör örgütü FETÖ tarafından millete ve devlete kasteden 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dünyanın pek çok yerinden Türkiye’ye destekler gelmeye devam ediyor.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların yanı sıra soydaş ve akraba topluluklardan da darbeye darbe gecesi tepkiler gelmişti. Bu tepkilerin ardından yurtdışından ziyaretler de gelmeye başladı. Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) heyeti Türkiye’ye gelerek, ‘Türkiye’nin ve Türk halkının yanındayız’ mesajı verdi. 

Haber alır almaz sokaklara çıktık

Genel Başkan Kenan Hasip’in başkanlığında gelen Makedonya TDP heyeti, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nı ziyaret etti. Heyet YTB Başkanı Kudret Bülbül ile bir araya geldi. 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanet kalkışmasını Televizyonlardan haber alır almaz Üsküp sokaklarına çıkarak Türk halkına destek olduklarını bildiren TDP Genel Başkanı Kenan Hasip, “Meydanlara çıkarak darbe girişimini engellemek için elimizden geleni yaptık” dedi. 

Dünyaya örnek olan bir kalkışma 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir öngörüyle hareket ettiğini söyleyen Hasip, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce halkı sakinleştirmesi, ardından da sokağa çıkmaya davet etmesi kırılma noktası oldu. Tabii milletin bu çağrıya uyarak kendi iradesine sahip çıkması ise tüm dünyaya örnek olan bir kalkışma oldu” diye konuştu.  Dünyanın pek çok yerinde FETÖ’nün sinsice örgütlendiğinin altını çizen Hasip, son 3 yılda Türkiye’de meydana gelen olayların benzerlerinin Makedonya’da da FETÖ eliyle gerçekleştiğini kaydetti. Hasip ve beraberindeki heyet, Türkiye için kendi üzerlerine düşen her türlü görevi üstlenmeye hazır oldukları bildirdi. 

Millet onurlu bir duruş sergiliyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kudret Bülbül ise “Makedonya halkının yanımızda olduğunu bilmek bizim için gurur verici” dedi. Siyaseti tayin edecek tek yöntemin seçimler olduğunun altını çizen Bülbül, Türk milletinin meydanlarda tanklara karşı duruşunu bu duruma kanıt olarak gösterdi. 15 Temmuz gecesinden itibaren Türk milletinin büyük bir basiret, feraset ve cesaret ortaya koyduğuna dikkati çeken Bülbül, “Milletimiz günlerdir sokaklarda şahlanırken bir tek karıncayı incitmeyen onurlu bir duruş sergiliyor. Hiçbir şeye, hiç kimseye zarar vermeden, yakmadan, yıkmadan sadece iradesine sahip çıkıyor” dedi. 

Bataklık kurutulmalı 

FETÖ’nün çalışma sisteminin ve mensuplarını küçük yaşlardan itibaren nasıl eğittiğinin çözülmesi gerektiğini bildiren Başkan Bülbül, “Anadolu’da en zeki insanları kendilerine devşirerek bugün ki noktaya getiriyorlar. Bu örgütün çalışma sistemini çözemezsek, bu bataklıktan aynı pislikler yeniden ortaya çıkmaya devam edecek” sözleriyle örgütün işlevsiz hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. 

YORUMLAR 1
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim en büyük problemimiz ana muhalefet partimizdir ! gerisi kolay !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak