Yunanistan'daki darbeciler bakın ne dedi

FETÖ darbe girişiminde Yunanistan'a kaçan hain darbeciler mahkemede 'korktuğumuz için kaçtık. Darbeci değiliz' dedi.

Yunanistan'daki darbeciler bakın ne dedi
Yunanistan'daki darbeciler bakın ne dedi
GİRİŞ 21.07.2016 15:13 GÜNCELLEME 21.07.2016 15:13
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

FETÖ darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan sekiz darbeci asker, mahkemeye çıkarılmak üzere Dedeağaç adliyesine getirildi. Polis eşliğinde adliye binasına giren askerler yüzlerini kapatırken, ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. Türkiye'nin iadesini talep ettiği askerlerin yargılandığı duruşma başladı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Yunanistan'ın Dedeağaç kentindeki mahkemeye getirilen iki binbaşı, dört yüzbaşı ve iki başçavuş, Yunanistan'a yasa dışı giriş yapma suçundan yargılanıyor.

Mahkemede sorgulanan askerler ifadelerinde, İstanbul Aksaray’da yaralıları almak üzere görevlendirildiklerini, ancak yerden ateş açılması üzerine birliklerine geri döndüklerini iddia etti. Birliklerine döndükten sonra Whatsapp grubundan anlaşarak, saat 04.00 sıralarında birlikten helikopterle ayrıldıklarını anlatan askerler, boş bir araziye inerek kendi aralarında ne yapacaklarına karar verip, Yunanistan’a gelme konusunda mutabakat sağladıklarını ifade etti.

Ayrıca, askerler ifadelerinde Bulgaristan yerine can güvenliklerinin daha emniyetli olacaklarını düşündükleri Yunanistan’ı tercih ettiklerini ve hava sahasına girdikten sonra sahte SOS vererek acil iniş yaptıklarını anlattı.

ISRARLA SORDU

Hakimin, "Darbeye karışmadıysanız neden kaçtınız?" şeklinde ısrarlı sorularına ise askerler, tüm ordu mensuplarının canlarının tehlikede olduğunu düşündüklerini öne sürdü. Askerler Yunanistan'da kalmak istediklerini ve canlarının tehlikede olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye geri dönmek istemediklerini kaydettiler.      

YORUMLAR 15
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    kimi taşıyordunuz ağababanız amerikalıları mı?gelin kendinizi aklayın o halde !!
    Cevapla
  • ayşe elmas 7 yıl önce Şikayet Et
    acaba yanlarında amerikalı var mıydı esas bilinmesi gereken bu
    Cevapla
  • kendim ettim 7 yıl önce Şikayet Et
    hakimin dediği gibi darbeye karışmadıysanız neden kaçtınız o zaman halkın arasına girip bizde sizdeniz veya emniyete giderek teslm olmadınız veya halkın arasına girip darbecilere engel olmadınız yunanistan eğer bunları vermezse başlarına büyük bir bela alacaklar zaten zar zor ekonomisi düzeldi bunların yüzünden yine bataklığa girecek DEVLET kısa sürede yunanistanla yapılan antlaşmları askıya almalıdır
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    hakim sorsaydı madem suçsuzsunuz o zaman Türkiyeye geri dönermisiniz. askeri yi halk arasında sorun yok . ama yalan sığınma isteyen katil dir. ve suçludur.
    Cevapla
  • angaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan vatan haini şerefizler darbeci değilseniz niye kaçtınız.devletini korumak için savaşsaydınız.sizin gibi vatan hainleri ile mucadele etmek için çocuklar,analar bacılar ve neneler vatanı için bayrağı için ezanı için canlarını vermek için meydanlara indi siz korktuk kaçtık diyorunuz.darbeci vatan hainlerinden daha da hain çıktınızonursuz haysiyetsizler ulan 1 gram haysiyetiniz varsa kendi kedinize intahar edin. vatanımıza gelmeyin yarın ölünce leşleriniz kirletmesin şehit kanları ile şereflenmiş vatan topraklarımızı.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor