Economist'in İslam içten fethedilir makalesi

İngiliz Economist, 1 yıl önce yayınlanan makalede İslam'ın ancak içeriden değiştirilebileceğini ve bunu Gülen'in yapabileceğini yazmıştı.

Economist'in İslam içten fethedilir makalesi
Economist'in İslam içten fethedilir makalesi
GİRİŞ 01.08.2016 11:31 GÜNCELLEME 01.08.2016 11:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

The Economist dergisi, daha önce yayınladığı bir makalede "İslam bombalanarak yeniden yapılandırılamaz; ama içeriden değiştirilebilir" demişti.

"BUNU SİSİ VE GÜLEN BAŞARABİLİR"

Dergi İslamiyet'in "içeriden değiştirilmesi" için Martin Luther'e karşılık olarak Sisi ve Fethullah Gülen'i önermişti.

Bu makalenin yayınlanmasından 1 yıl sonra Fethullah Gülen, Türkiye'de darbe yapmaya çalıştı. Fakat halk buna izin vermedi.

Dolayısıyla Batı'nın İslam'a müdahale girişimi başarısız oldu.

YORUMLAR 6
  • erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre fettullah haraketi, bir kaç nesil sonra müslüman toplumu hristiyanlaştırma politikası
    Cevapla
  • Emeklidur 7 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyeti kimse değiştiremez.İslamın kaynağı K.Kerim ve Hadis-i Şeriflerdir.Hak Teala;''O'nu biz indirdik ve biz koruyacağız'' buyuruyor... Ne kadar çabalasalar O'nu değiştiremezler.Sadece bazı uygulamalarda ve teferruatta ve bazı ahmakların inancında yozlaşmalara neden olabilirler.50-60 yıl öncesinde ülkemizde de dînî zafiyet vardı ama hamdolsun şimdi belirli ilerlemeler var... Fetö'yü desteklemeleri,Fetönün de Batı'nın istediği şekilde bir inanç reformisti olduğunu aklımıza getiriyor.Yoksa Batı,işine gelmeyeni sevmez ve desteklemez.Amaçları;Batıya tehlike arzetmeyen,cihat ruhundan habersiz,milli duygulardan yoksun,nemelazımcı Müslüman tipi oluşturmaktır.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Gördüğünüz gibi kafir ne derse desin asıl amacı değişmiyor. Ne güzel aslında ama bunu biz anlarsak güzel. Biz de öze dönersek o zaman 300 yıl ön hazırlığını yapıp yüzyıldır da başarıya ulaştıkları oyunlarını tepelerine yıkarız fetönün darbe girişimi gibi. Tek bizim uyanmamıza bakar!
    Cevapla
  • Hamza 7 yıl önce Şikayet Et
    Buradan fetönün asıl misyonunu anlayabiliyoruz. Takib eden ey safi müslümanlar uyanın. Kabir var sual var. Arayana Ehli Sünnet ve İslam, güneş gibi aşikar ve dağ gibi sağlam. Dostları kafirler olanları -fetö takip etme safi müslüman - takip ettiysen tövbe et.
    Cevapla
  • rmzn 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetulla Luther!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı