"AB üyesi Türkiye hedefi yok"

Merkel'in partisinden Kiesewetter, AB-Türkiye görüşmelerinin amacının Türkiye'nin Rusya ve Çin'e yakınlaşmasını engellemek olduğunu açıkladı

"AB üyesi Türkiye hedefi yok"
"AB üyesi Türkiye hedefi yok"
GİRİŞ 07.08.2016 07:22 GÜNCELLEME 07.08.2016 07:23
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin başta Rusya olmak üzere Asya ülkelerine yakınlaşması Avrupa'da büyük panik yarattı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Milletvekili Roderich Kiesewetter'den, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin dikkat çekici bir değerlendirme geldi. Alman milletvektili, üyelik görüşmelerinin Türkiye'nin Rusya ya da Çin'e yakınlaşmasının önüne geçmek için sürdürüldüğünü söyledi.

''ERDOĞAN PUTİN'E YAKINLAŞABİLİR''

Alman basınına konuşan Kiesewetter, "Görüşmelerin kesilmesi durumunda Erdoğan'ın Batı'dan tamamen uzaklaşması ve belki de NATO'dan çıkma riski bulunuyor. Putin'e yakınlaşabileceği de düşünülebilir. NATO kurucusu bir ülkenin uzaklaşma riski var. Bunu engellememiz gerekir" diye konuştu. 

''AMAÇ TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ DEĞİL''

Kiesewetter Türkiye'ye, üyeliği konusunda net bir mesaj verilmemesini değerlendirdi, "Müzakerelerin amacı Türkiye'nin üyeliği değil" diye konuştu.

Türkiye ve AB arasındaki sığınmacı anlaşmasının çökebileceği uyarısında da bulundu. Dış politika ve savunma alanında uzman olan Kiesewetter, bu durumun Yunanistan, İtalya ya da Kuzey Afrika ülkelerinde büyük kampların kurulması anlamına geleceğini belirtti.

TÜRKİYE'YE KARŞI DÜRÜST OLMADIK"
 
Kiesewetter,Türkiye'de herkesin üyelik sözkonusu olmadığını bilip bilmediği yönündeki bir soruya da şöyle dedi:
 
Sanıyorum evet. Çoğu AB üyeliği ümidini kesmiş durumda. Ancak Almanya'nın Türkiye'ye karşı dürüst olmadığını itiraf etmeliyiz. İmtiyazlı ortaklık fikrinin için doldurulmadı....AB'nin hedefi, Avrupa etrafında stabil ülkeler bulunmasını sağlamak olmalı. 75 milyon nüfusu ve 500 bin askeri olan Türkiye'nin stabil bir ülke olmasından vazgeçersek, çevremizde istikrarsız ve güvenilir olmayan, kendi yoluna giden bir ülke yaratırız. Bu nedenle ben AB üyelik görüşmelerinin sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak, önümüzdeki on yılda üyeliğin sözkonusu olmayacağını dürüstçe söylemeliyiz."

YORUMLAR 131
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    üyelik için refarandum yapılmalı . Halk istemiyor bence
    Cevapla
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ikiyüzlü lugunu anlatıyor. Türkiye aldırmadan bildiğini okumalı
    Cevapla
  • Metehan 7 yıl önce Şikayet Et
    Başımıza gelen tüm belalarin müsebbibi avrupa ve abd ile ısrail dir bu kadar kesin söylüyorum .bukansizlarin prangalarından kurtulup savunma sanayiinde otomotivde kendi patentimizle ürünler ortaya koymaliyizki abd ab ısrail ve bilimum kendini gizleyen düşmanlarımız hadlerini bilsin.
    Cevapla
  • ilginç 7 yıl önce Şikayet Et
    Müjde... Ab dağılıyor. Az kaldı. Boş ver bu kefereleri türkiye. Onları oyala ama onlar oyalıyor sansınlar. Az kaldı az.
    Cevapla
  • Only 7 yıl önce Şikayet Et
    AB ihtiyacımız yok. AB zaten bir hiristiyan birliğidir. sadece hristiyan olan ülkeleri birliğine alır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!