Almanya'da Gülen endişesi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen Cemaatinin Almanya'daki faaliyetleri de endişe yarattı.

Almanya'da Gülen endişesi
Almanya'da Gülen endişesi
GİRİŞ 07.08.2016 13:59 GÜNCELLEME 07.08.2016 14:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hristiyan Demokrat Birlik Partili milletvekili Bernhard Lasotta, "Benim tecrübeme göre, bu kişilerin bizim kurumlarımızda da yaygınlaşma riski var. Hedefleri, devlet, yönetim, siyasi partiler ve kamu mevkilerini ele geçirmek" dedi.

Türkiye'nin Almanya'daki Gülen Cemaatine ait kuruluşların incelenmesi yönündeki taleplerine önceleri karşı çıkan Alman siyasilerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından söylemleri değişti.

''DEVLETE SIZABİLİR''

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Baden Württemberg Eyalet milletvekili Dr. Bernhard Lasotta, Gülen Cemaatinin Almanya'daki faaliyetleri hakkında konuştu. "Benim tecrübeme göre, bu kişilerin bizim kurumlarımızda da yaygınlaşma riski var" diyen Lasotta, bunun entegrasyon kisvesi altında olabileceğini söyledi.

Örgüt ağının muhafazakar İslami aileler, girişimci ve akademik liderler, okuma grupları ve yurtlardan oluştuğunu söyleyen Lasotta, Gülen Cemaatinin hedefinin, iyi bir örgün eğitimle, devlet, yönetim, siyasi partiler ve kamu mevkilerini ele geçirmek için, akademik kadroları yanlarına çekmek olduğunu dile getirdi. Lasotta, Türkiye'de Gülen Cemaati ile mücadelede yapılan hukuksuzlukları da eleştirdi.

YORUMLAR 1
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizide topunuzdan kurtulsak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?