'Batı, Rusya-Türkiye yakınlaşmasından tedirgin'

Financial Times, Ankara-Moskova yakınlaşmasının Batı'yı tedirgin ettiğini yazdı.

'Batı, Rusya-Türkiye yakınlaşmasından tedirgin'
'Batı, Rusya-Türkiye yakınlaşmasından tedirgin'
GİRİŞ 08.08.2016 10:13 GÜNCELLEME 08.08.2016 10:14
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Gazeteye konuşan düşünce kuruluşu Carnegie Moskova Merkezi'nden Alexey Malashenko, "Türkiye ve Nato'daki müttefikleri arasındaki gerilim Rusya için son derece faydalı" yorumunu yapıyor.

FT, Türkiye'nin, Rusya'nın Ankara'ya darbe girişimi sonrası verdiği destekten memnun olduğunu yazıyor ve Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın geçen hafta Tass haber ajansına, "Rusya Federasyonu'nun bu konuda açık ve net tavır almasını takdirle karşılıyoruz" açıklamasını yaptığını belirtiyor.

Gazete, Türkiye'nin darbe girişimi ardından yetkililerden gelen açıklamalar nedeniyle ABD'yi eleştirdiğini, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda da Washington'a tepki gösterdiğini hatırlatıyor.

Gazeteye konuşan Moskova'daki bir Türk diplomat Türk-ABD ilişkileri konusunda şunları söylemiş: "ABD'yle ilişkilerimiz son 50 yılın en kötü döneminde… Ve bu, Rusya'yı kesinlikle cazip bir seçenek haline getiriyor." FT, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Nato üyeleri arasındaki gerilimden memnun olduğunu yazıyor.

Gazete, Türk yetkililerin özelde, kamuoyu önündekinden farklı bir tonda konuştuğunu ve Rusya ile ilişkiyi geliştirirken ABD'yle köprüleri atmak üzere olmadıklarını vurguladıklarını aktarıyor.

YORUMLAR 56
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya iyidir
    Cevapla
  • turk oglu turk 7 yıl önce Şikayet Et
    zaman gosterecek kimin dogru oldugunu.
    Cevapla
  • mst Turbo 7 yıl önce Şikayet Et
    natoya hayır
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı zaten 2013 yılından beri korku içindedir.2013 yılından itibaren rusya,amerika ve nato ülkelerinin korkulu rüyası olmaya başlamıştır.Bu amerika kara ve hava kuvvetleri komutanlarının ciddi basın toplantılarına hep yansımıştr. Olaylar muhyiddini arabi hazretlerinin eserlerinde yadıklarına göre gelişiyor.Ama iç politikayla ilgili bir bu konuda her hangi bi şey yazmayacağım.Ben sadece evliyaların dış politika için söylediklerini paylaşıyorum.Şuan bi sapma yok.
    Cevapla
  • diyarbakırlı 7 yıl önce Şikayet Et
    A B D ve AB ye hayır! RUSYA ya evet REİS
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti