Almanya'dan flaş Türkiye açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Türkiye'nin NATO'nun çok önemli bir ortağı olduğunu ve öyle de kalması gerektiğini belirtti

Almanya'dan flaş Türkiye açıklaması
Almanya'dan flaş Türkiye açıklaması
GİRİŞ 09.08.2016 10:31 GÜNCELLEME 09.08.2016 10:33
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Steinmeier, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya arasındaki yakınlaşmanın iyi bir gelişme olduğunu ifade ederek ''Ancak bu ilişkinin, Rusya'nın Türkiye'ye alternatif bir güvenlik ortaklığı sunacak kadar sıkı olacağına inanmıyorum. Türkiye çok önemli bir NATO ortağıdır ve öyle de kalmalıdır'' diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye vize serbestisi uygulayıp uygulamayacağına ilişkin Steinmeier, ''Vize serbestisi ancak koşulların yerine gelmesiyle mümkün olur. Şu anda bu söz konusu değil'' değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'deki trajediye de değinen Steinmeier, siyasi olarak Suriye'de güçsüz olmadıklarını ancak çatışmaları da durduramadıklarını belirterek çatışmaların 5 yıldır devam ettiğini vurguladı.

Suriye'de yaşananları trajedi olarak nitelendiren Steinmeier, Halep'ten gelen fotoğraflarda zulmün hangi noktada olduğunun görüldüğünü ifade ederek bazı aktörlerin çatışmaları sonlandırmakla ilgilenmediği suçlamasında bulundu.

Steinmeier, Esed'in sonunda bu işin galibi mi olacağı sorusuna, ''Bunun imkansız olduğunu düşünüyorum. Geçiş döneminde Esed'in partisinin bir rolü olacaktır. Ancak Suriye'nin siyasi geleceği Esed'siz olmalıdır ve öyle olacaktır'' cevabını verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, diğer ülkelerin Suriye'deki rolleri konusunda, ''Suriye'deki iç savaşın çözümü Moskova'sız mümkün değildir, aynı şekilde Türkiye'siz, İran'sız ve Suudi Arabistan'sız da.'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına şunlara yüz çevirin... Açık ve net dille yüzlerine vurun...Ben almanları iyi tanırım... Onlarda türkleri çok iyi bilir..Bunlara ancak tek ve açık sözlü olacan... Biz böyle diyoruz , istemiyorsanız...daha bundan sonrada unutun... Evetmi Hayırmı? Avrupa birliği vize serbesti diye oyalamayın , gereği de yok bizi bekleyen işbirlik yapacak ülkeler var...
    Cevapla
  • ERHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    nato darbe günü neredeydin.nato pkk terör örgütü ile mücadelede neredeydin.nato suriyeden bombalar gelirken neredeydin.nato suriyede güvenli bölge için neredeydin.NATO NUN VERECEĞİ EN GÜZEL CEVAP:NE KADAR SİZİ KÖTÜ DURUMA DÜŞÜRECEK OLAY VARSA BİZ ONLARIN ARKASINDAYIZ.
    Cevapla
  • tose 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu günler Avrupanın iyi günleri.! Türkiye'ye yalvaracakları günler yakın.! Türkiye'nin bir VİLAYET'i kadar bile olmayan sözde devletlerin yukalalıklarının hesabını verecekler.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • adanali 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlarsdan ne arkadas nede dost olunmaz, yalan dolan ve sinsi hain planlar bunlarda
    Cevapla
  • cenk 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dünya ya hükmetmeye hazırlanıyor.Evet müslümanlık birkez daha dünya ya yayılacak .inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi