Almanya'dan PKK yandaşlarına engel

Köln polisi, PKK yandaşlarına stadyum verilmesini engelledi.

Almanya'dan PKK yandaşlarına engel
Almanya'dan PKK yandaşlarına engel
GİRİŞ 17.08.2016 20:27 GÜNCELLEME 17.08.2016 22:06
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Köln kentinde, 3 Eylül 2016 tarihinde yapılması planlanan “24. Kürt Kültür Festivali” için PKK yandaşlarına stadyum verilmesini Köln polisi engelledi.

Köln Emniyet Müdürlüğü, festivalin yapılacağı Rheinenergie Stadyumunun bağlı olduğu Kölner Sportstätten GmbH'dan stadyumun kullanılması için sözleşme imzalamamasını istedi.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarafından organize edilen etkinlik için polis güvenlik kaygıları nedeniyle bu şekilde hareket edildiğini açıkladı. Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies yaptığı yazılı açıklamada, şu anda Türkiye'de devam eden siyasi gerginlik nedeniyle Almanya'daki Türkler ve Kürtlerin hassas olduklarını ve bunun kendilerinde kaygı yarattığını bildirdi.

Köln polisi, festivalin yapılacağı stadyumda Almanya'da yasaklı olan PKK'nın plaket, bayraklar ve örgüt yöneticilerinin video mesajlarıyla propagandasının yapılabileceğini de belirtti. Festivalin düzenlenmesi durumunda milliyetçi Türkler ile festivale gelenler arasında gerginlik ve çatışmalar yaşanması ihtimaline de dikkat çekildi. Köln Emniyet Müdürü Mathies, Kölner Sportstätten GmbH ile 17 Ağustos'ta görüştüklerini ve stadyumun PKK yandaşlarına verilmeyeceğini açıkladı.

YORUMLAR 20
  • dikdruş 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Elbette destek verecek niye mi?! bir Almanlarda Kuyruk acısı var. Çanakkale'den dolayı niyemi T.C. Ekselanslar Türkiye'yi anlatmadılar ve Türk vatandaşlarıyla konsoloslarda geçinemediler ve şarablarını eksik etmediler Türkiye laik halkı yobaz tanıttılar. çünkü kendileri hacıratları aylık maaşları süper üzerinden fevkâlede süperdi. niye T.C Devletini tanıtsınlar ki evet Almanca sıfır dikduruş sıfır Almanyada T.C Vatandaşlarının hakklarını aramayı bırakın kendi vatandaşlarıyla kavgalıydı.şurada 2 sene fazla 3 seneye kadar. ondan sonra Almanlar bizi istemiyor demiye başlıyoruz!
    Cevapla
  • Ankaradan 7 yıl önce Şikayet Et
    su anda mesaj yazarken son dakıka haberı gectı Vanda polıs merkezıne bombalı saldırı yapıldı gurbetcı kardeslerımız Allah vatan askına sızden rıca edıyorum bıldıgınız terorıstlerı devletımıze bıldırın
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi kendilerini aklamak icin itleri sokagaa cikariyorlar sonra stadyum vermemisler diye kendilerini temiz edecekler guya. bakin biz adiliz demeye calisiyorlar ama bu millet yemez
    Cevapla
  • Kübra 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kurumlarında da bu hainlerden çokça var. FetÖ den sonra pkk ya destek olan memurları da görevden uzaklaştırsınlar.
    Cevapla
  • hür adam 7 yıl önce Şikayet Et
    eeeeee bi tarafta küçük bir kabile öbür tarafta dünyayı titreten ülke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!