Almanya, Peşmerge'ye yardımı tekrar başlattı

Almanya hükümeti, Peşmerge'ye yeniden silah göndermeye başladı.

Almanya, Peşmerge'ye yardımı tekrar başlattı
Almanya, Peşmerge'ye yardımı tekrar başlattı
GİRİŞ 18.08.2016 12:04 GÜNCELLEME 18.08.2016 12:04
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Daha önce gönderilen Alman silahlarının Kuzey Irak'taki silah pazarlarında satıldığı yönünde haberlerin çıkması üzerine durdurulan sevkiyat, Kuzey Irak hükümetinin güvence vermesi üzerine tekrar başladı.

Alman Savunma Bakanlığı, salı günü itibariyle yeniden başlayan silah sevkiyatı kapsamında Peşmerge'ye 70 ton malzeme gönderildiğini duyurdu.

100 MİLAN FÜZESİ GÖNDERİLDİ

Zeit Online'de yer alan habere göre, gönderilen silahlar arasında bin 500 adet G36 tüfeği, 100 Milan füzesi ve 3 adet Dingo 1 tipi zırhlı araç da bulunuyor. Almanya'nın silah sevkiyatını ocak ayında durdurmasına neden olan soruşturmayı tamamlayan peşmerge güçlerinin, daha önce gönderilen 28 bin silahtan 30 tanesinin Kuzey Irak'taki silah pazarlarında para karşılığı satıldığını tesbit ettiği kaydedildi.

BARZANİ SÖZ VERDİ

Alman Savunma Bakanlığı'nın yeniden başlayan sevkiyat kapsamında gönderilen silahların satışının engellenmesi konusunda peşmerge güçlerini uyardığı belirtiliyor. Kuzey Irak yönetimi başkanı Mesud Barzani'nin de silahların bir kez daha karaborsaya düşmeyeceğine dair Almanya hükümetine garanti verdiğinin altı çizildi.

Almanya, IŞİD'e karşı mücadele etmesi amacıyla 2014 yılında Peşmerge güçlerine silah göndermeye başlamış, Kuzey Irak'a giden bir grup Alman askeri de, Peşmergeleri burada eğitmeye başlamıştı.

YORUMLAR 15
  • er06 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten almanlarin neden incirli istemesi acikca ortada pkk yardim etmek icin bir an önce gözümüzü acip bugun ülkelere incirli kapatmak
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nın peşmergeye gönderdiği silah kolaylıkla pkk pyd nin eline zaten geçiyor çünkü hedef böyle.
    Cevapla
  • TürkHakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Musul düşer Daeş alır.
    Cevapla
  • silah verin 7 yıl önce Şikayet Et
    bu işin şakası kalmadı. türkiye suriye ırak ve kuzey ırakda kendisinden yana tüm oluşumları ileri teknoloji silahlarla desteklemek zorundadır. bütün dünya bu bölgeye silah verirken türkiye seyredemez.
    Cevapla
  • sefkat 7 yıl önce Şikayet Et
    Uyu Turkiyem uyu.......................................................................................................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı