Merkel'den skandal sözler! Kapalı kadınlar...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son günlerde yasaklanması tartışılan burka konusunda açıklamalarda bulundu.

Merkel'den skandal sözler! Kapalı kadınlar...
Merkel'den skandal sözler! Kapalı kadınlar...
GİRİŞ 19.08.2016 10:32 GÜNCELLEME 19.08.2016 10:34
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son günlerde yasaklanması tartışılan burka konusunda açıklamalarda bulundu. Redaktions-Netzwerks Deutschland'a konuşan Merkel, "Benim görüşüme göre, Almanya'da tamamen kapanan bir kadının topluma uyum sağlama şansı çok az" ifadesini kullandı.

Merkel, burkanın belirli durumlarda yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda ise görüş belirtmekten çekinirken, siyasi ve hukuki bir değerlendirme gerektiren konuda İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere'ye tam destek verdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı De Maiziere ise, burkanın genel olarak yasaklanmasına hukuki nedenlerden dolayı karşı olduğunu vurgulamıştı. Brandenburg televizyonuna konuşan De Maiziere, "Bizim toplumumuzda insanın yüzünü göstermesi esastır. Ben Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilme ihtimali nedeniyle, burkanın genel olarak yasaklanmasına karşıyım" demişti. Alman İçişleri Bakanı, mahkeme ve okul gibi resmi yerlerde burkanın yasaklanabileceği sinyalini de vermişti.

Başkent Berlin'de bir araya gelen Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU yönetimindeki eyaletlerin içişleri bakanları, Perşembe ve Cuma günü yapacakları toplantıda, burka yasağı ve çifte vatandaşlığın kaldırılması da dahil, yeni güvenlik önlemleri konusunu değerlendirecek.

YORUMLAR 124
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    cok hakli
    Cevapla
  • Mertırmaklı 7 yıl önce Şikayet Et
    Burkanın, islamın bir gereği olduğunu düşünmüyorum. Sadece bazı Müslüman toplumların geleneksel giysisi olarak görüyorum. Dolayısıyla İslami yaşayışa bir müdahale olmakla alakası yok, konunun. İnsan hakları- emniyet ekseninde ele alınması gerekir. Merkel'in söylediğinin neresi skandal, onu da anlayamadım.
    Cevapla
  • Güneş 7 yıl önce Şikayet Et
    Kapalı kadınları aşağılar ve saldırırsanız uyum sağlayamazlar tabi.
    Cevapla
  • he he 7 yıl önce Şikayet Et
    yahudidir bu kadın
    Cevapla
  • MİLLİ İRADE 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz sadece bu dünyaya uyun sağladınız. Ahirette de Cehenneme uyum sağlayacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi