Almanya'dan FETÖ'cülerle ilgili skandal karar

MİT'in Almanya'ya FETÖ ile bağlantılı 40 kişinin ismini verip yardım istediği, bütün eyaletlerin de bu başvuruyu reddettiği iddia edildi.

Almanya'dan FETÖ'cülerle ilgili skandal karar
Almanya'dan FETÖ'cülerle ilgili skandal karar
GİRİŞ 20.08.2016 14:12 GÜNCELLEME 20.08.2016 14:18
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Spiegel Online'de yer alan habere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yurtdışına kaçan FETÖ bağlantılı kişilerin Almanya'da takip edilmesi ve Türkiye'ye iade edilmesi konusunda Alman Dış İstihbarat Teşkilatı BND'den yardım talep etti.

40 İSİM VERİLDİ

Habere göre, Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şu ana kadar Almanya'ya takip edilmesi için kırk kişinin ismini verdi.

Üç kişinin de iade edilmesi için başvuru yaptı. Terör örgütüne bağlı kişi ve kurumların incelenmesi konusunda Berlin Büyükelçiliği elçi müsteşarı Ufuk Gezer Alman dışişlerine birçok kez talepte bulundu.  

11 EYALETE BAŞVURULDU, HEPSİ REDDETTİ

Ayrıca, başta Kuzey Ren Vestfalya, Hessen ve Saksonya olmak üzere 11 eyalet hükümetine de örgütün takibi konusunda başvuru yapıldı.

Spiegel Online, başvuru yapılan eyaletlerin tamamının Türkiye'nin isteğini reddettiğini yazdı.

YORUMLAR 62
  • Abdullah64 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadaki sermayedar Türkler ile irtibata geçip onları organize ederek Almanyada birçok ekonomik Ve istihbari eylem yapabilecek durumda olmalıyız. Bunun adı caydiriciliktir.
    Cevapla
  • yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    bu almanlar yüzünden imparatorluğumuz battı bu ab ülkeleride abdde ülkemize dost değil bir rusya kadar olup halkın önlediği darbeyi bile desteklemediler kahr olsunlar?
    Cevapla
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi akp ver almanyaya dersini
    Cevapla
  • a kadir çengel 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki incirlik ve izmirdeki ABD üstlerin varlığına son verilsin tek bir Amerikan ve alman askeri türkiyede kalmasın bunlar hangi ülkeye müdahale ettiyseler orasını maf etiler oraya nifak ve yıkıcı oldular örneği PYD yi destekliyor silah veriyor türkiyedeki terör örgütlerine lojistik destek sağlıyor gerekirse abd ve diğer güçlerle savaşalım natodanda çıkalım rusya koalisyon ortağımız olsun
    Cevapla
  • Tutkuaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi parcalama plani abd ab isbirligi.iran turkiye rusya kafkaslar ortak cikarlarimiz.yasana tum olaylarda natonun yaptigi pkk ve pyd teror orgutlerine silah ve destek saglamak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar