Almanya: Türkiye meşru hakkını kullanmaktadır

Türkiye'nin uluslararası koalisyon güçleriyle birlikte Cerablus'ta IŞİD örgütüne karşı başlattığı operasyon Avrupa'da da yankı buldu.

Almanya: Türkiye meşru hakkını kullanmaktadır
Almanya: Türkiye meşru hakkını kullanmaktadır
GİRİŞ 25.08.2016 07:13 GÜNCELLEME 25.08.2016 07:23
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri operasyonuna Almanya'dan ilk tepki geldi. PKK'nın gösteri ve propaganda yapmasına izin veren,Cumhurbaşkanı Erdoğan için sınır koyan, her seferinde Türkiye'yi eleştiren Almanya Fırat Kalkanı Operasyonu'nun ardından adeta tavır değiştirdi.

Cerablus operasyonuyla ilgili bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer, Türkiye'nin başlattığı harekatı anlayışla karşıladıklarını belirtti.

Ankara'nın Uluslararası Koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı mücadeledeki hedefleri ve amaçları ile uyumlu hareket ettiğini de söyleyen sözcü Schäfer aynı zamanda Suriye'de siyasi bir çözümden yana olduklarını da dile getirdi.

Gazetecilerin bir sorusu üzerine Schäfer, "Sınırın öte tarafında tamamen Kürtlerin kontrolü altında bir bölge oluşmamasının Türkiye'nin en önemli çıkarlarından biri olduğuna" da dikkat çekti.

''TÜRKİYE'NİN MEŞRU HAKKI''

Schäfer, "Ankara -haklı ya da haksız olarak- Türkiye topraklarındaki PKK ile Suriye tarafındaki Kürt güçlerin bağlantıları olduğundan yola çıkmaktadır. Bu saptamayı saygıyla karşılıyoruz ve Türkiye'nin terörist hareketlere karşı tavır koymasını meşru hakkı olarak algılıyoruz. Ancak Türkiye'nin başlattığı askeri operasyon Suriye'deki gerginliğin tırmanmasında kuşkusuz yeni bir evredir" diye konuştu.

YORUMLAR 45
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Sagolasin Almanya, gerci sanki sorduyduk nereye girsek nereden ciksak diye. Bi sus be...
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    hep dedim bu işi türkiye ye bıraksınlar bir haftada suriyeyi suriyelilere temizler veririz!! dünya orda kumda oynuyor . türkiye sevdalısı türkmen kürt arap halkını temizliyor türke karşı kullanabileceği yeni oluşumlar yaratmaya çalışıyor !hepsi çıksın suriyeden!!yıllarca yapamadıkları bir günde nasıl yapılır gördüler dünyayı aldattıkları ıspat edildi
    Cevapla
  • Diyar21 7 yıl önce Şikayet Et
    Alcak herif.bunlar boş durmaz yeni bi oyunla karşımıza çıkacaklar.
    Cevapla
  • Cakir 7 yıl önce Şikayet Et
    almanlar türkiyenin en büyük düsmanlarindan birisi. hergün türkiye aleyhinde binlerce yalan haber cikariyorlar.
    Cevapla
  • gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    iki hafta olmadı pkk ya para yatırdılar
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne zamn ki pkk ve pyd ye dokunur o zamn çok zırlayacaklar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!