17 saat sonra mucize kurtuluş

İtalya'da Pescara tel Tronto kasabasında enkazdan 17 saat sonra canlı olarak kurtarılan 10 yaşındaki bir kız büyük sevinç yarattı.

GİRİŞ 26.08.2016 09:12 GÜNCELLEME 26.08.2016 10:18

İtalya’da başkent Roma’ya 140 kilometre uzaklıktaki Perugia kentinde çarşamba günü meydana gelen ve yaklaşık 20 saniye süren 6.2 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 274’e yükseldi. Dört kasabayı neredeyse haritadan silen deprem nedeniyle 400’den fazla kişinin yaralandığı açıklanırken, enkaz altında kayıp vatandaşların olduğu ifade edildi. Sivil Savunma Dairesi’nden yapılan açıklamada, gece boyunca aralıksız arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü belirtilirken, depremin en fazla hasar veriği Amatrice kentinin yaz aylarında turist akınına uğraması nedeniyle enkaz altındaki insan sayısını tahmin etmenin zor olduğu aktarıldı. 

Tek otelde 70 ölü

Belediye Başkanı Sergio Pirozzi’nin “Kasabam artık yok” dediği Amatrice, en çok can kaybının görüldüğü yer olarak öne çıkıyor. Turistik Amatrice’de sadece Hotel Roma’da 70 kişinin öldüğü belirtiliyor. Ülkede meydana gelen şiddetli deprem sonrası artçı sarsıntılar sürerken dün gece meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem, halkta paniğe neden oldu. 

Ölenlerin çoğu çocuk

Gün ağırmasıyla birlikte acı bilançonun ortaya çıktığı kentte, gelen mucize haberleri bir nebze olsun umutların yeşermesini sağladı. Yerel saatle 03.36’da meydana gelen depremden tam 17 saat sonra Pescara tel Tronto kasabasında 10 yaşındaki bir kız çocuğu enkazın altından canlı olarak kurtarıldı. Kurtarma ekipleri tarafından gün ışığına çıkarılan Giulia isimli kız çocuğunun depremi mucizevi şekilde küçük sıyrıklarla atlattığı görüldü. İtalya Sağlık Bakanlığı, depremde hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuk olduğunu duyurdu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!