Almanların yarısı Merkel'e karşı

Almanların yarısı Başbakan Angela Merkel'in 4ncü kez başbakanlığına karşı çıkıyor.

Almanların yarısı Merkel'e karşı
Almanların yarısı Merkel'e karşı
GİRİŞ 28.08.2016 12:44 GÜNCELLEME 28.08.2016 12:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Angela Merkel Almanya'da 3 dönemdir başbakanlık görevini yürütüyor. 22 Kasım 2005te başbakanlık koltuğuna oturan Merkel bir dönem daha başbakan olursa, Almanya'da en uzun süre başbakanlık yapan Helmut Kohlün rekorunu egale edecek. Merkel 2017 yılında yapılacak genel seçimlerde aday olup olmayacağını henüz açıklamadı. Spiegel Dergisi, CSU'nun tutumu nedeniyle Merkel'in adaylığını açıklamayı geciktirdiği ve önümüzdeki yılın ilk aylarında karar vereceğini yazdı.
 
Bild am Sonntag gazetesi için Emnid araştırma şirketi tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, Almanların yarısı Merkel'in 4.kez başbakan olmasına karşı. Merkel'in yeniden başbakan olmasını isteyenlerin oranı yüzde 42 düzeyinde. Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU içerisinde de Merkel'e karşı olanlar bir hayli yüksek. Birlik partililerin yüzde 20si Merkel'i yeniden başbakan olarak görmek istemezken, yüzde 70 ise, 4.kez başbakanlığa aday olmasını destekliyor.
 
Almanya'da genel seçimler 2017 yılı Sonbaharında yapılacak.

YORUMLAR 2
  • Gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki darbe girişiminin şiddetini 40 gün sonra algılayıp itiraf eden bir başbakanın başbakanlığının tartışılması, başbakanlığının düşürülmesi gerekir
    Cevapla
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi yahudidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar