'Kızıma eğitim verilmemiş terör öğretilmiş'

Makedonya'da, FETÖ'ye ait okuldan çocuğunun kaydını sildiren veli Bekir Ameti,'Kızıma burada eğitim verilmemiş, terör öğretilmiş." dedi.

GİRİŞ 31.08.2016 15:39 GÜNCELLEME 31.08.2016 15:50

Üsküp'teki FETÖ'ye bağlı Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nda beş yıldır eğitim alan kızının kaydını sildiren baba Ameti, çocuğunun geleceği noktasında aldığı bu kararı AA muhabirine anlattı.
 
Türkiye'de 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından kızının FETÖ bağlantılı okulda eğitim görmesine vicdanının el vermediğini söyleyen Ameti, "Kızıma burada eğiti verilmemiş, aksine terör öğretilmiş." değerlendirmesinde bulundu.
 
Lise eğitimini Türkiye'de tamamladıktan sonra Suudi Arabistan'da ilahiyat okuyan Ameti, kızını daha fazla FETÖ bağlantılı okulda okutmak istemediğini ve kaydını sildirmeyi bir aydır düşündüğünü aktardı.
 
Ameti, okula kayıt sildirme işlemleri için gittiği sırada okul yetkililerinin kendisini "iyi karşılamaya" çalıştıklarını belirterek, "İçimden selamlarını dahi almak gelmedi." diye konuştu.
 
Türkiye'de yaşananların yüreğinde hep bir endişe taşımasına neden olduğunu anlatan Ameti, kızının kaydını sildirmenin örgüte karşı yapılmış protesto olduğunun altını çizdi.
 
"Tuzaklarını bilmiyorduk"

Ameti, çocuklarını ilgili okulda okutan başka ailelerle iletişim içerisinde olduklarını aktararak, diğer ailelerin de aynı şekilde hareket edeceğine işaret etti.
 
Ameti, "Geçtiğimiz yıllarda ödeme yapmamız için bir ay öncesinden ararlardı. Bu yıl ise bir kez olsun aramadılar. Bu, göz boyamadan başka bir şey değil." ifadelerini kullandı.
 
Kayıt işlemleri sırasında ödemedelerde sorunlar yaşadıklarını da anlatan Ameti, "İmzaladığımız sözleşmeye göre, 2015 yılında 2 bin 505 avro ödememiz gerekiyordu ancak kendileri sistemde bu rakamı 2 bin 730 avro olarak kaydetmiş. Ödemelerin faturalarını gösterince olay çözüldü." dedi. Ameti, daha sonra ödemeler konusunda tekrar sorun yaşandığını, ilgili kurumun kendisini 850 avro borçlu çıkardığını söyledi.
 
''Kızımın yıl sonu karnesini vermek istemediler''

Kızının kaydını silmemek için okulun büyük çaba sarfettiğini belirten Ameti, "Kızımın yıl sonu karnesini vermek istemediler. Biraz sesimi yükselttim. Müdür ve muhasebeci ile görüştükten sonra kayıt sildirme işlemlerini tamamladım." diye konuştu.
 
Ameti, yedi ailenin daha çocuklarını FETÖ'ye bağlı bu okuldan alacağını söyleyerek,"Çocuğu benim kızımla aynı sınıfta olan Katolik bir aile tanıyorum. Onlar, benden önce davranıp kızlarını okuldan aldırmış. Kendisiyle konuştuğumda bunu yapmasının tek sebebinin Türkiye’de meydana gelen darbe girişiminin olduğunu söyledi. Bana, ‘Kızım, terörün öğretildiği bir okulda eğitim görüyormuş.' dedi."şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!