Litvanya'dan sığınmacılar için çağrı

Litvanya, Avrupa'daki sığınmacı krizinin çözülmesi için BM üyesi ülkelerin sorumluluk almaları gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Litvanya'dan sığınmacılar için çağrı
Litvanya'dan sığınmacılar için çağrı
GİRİŞ 15.09.2016 17:22 GÜNCELLEME 15.09.2016 17:22

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, başkent Vilnius'ta, BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Michael Moller ile bir araya geldi. İkili, görüşmede sığınmacı krizi ve iklim değişikliği konuları ile Ukrayna, Gürcistan ve Suriye'deki durumları ele aldı.

KRİZ AVRUPA'NIN DEĞİL DÜNYANIN SORUNU

Grybauskaite, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sığınmacı krizinde Avrupa'ya yardımcı olması için BM'ye çağrıda bulunarak, "BM, sığınmacı krizinin sadece Avrupa'nın değil, tüm dünyanın sorumluluğu olduğunun farkına varmalı. Ortak çaba olmadan bu zorluğun üstesinden gelinemez. Bu sorunun uzun vadeli olarak çözülmesi için BM'ye üye ülkeler sorumluluk almalı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Grybauskaite, uluslararası toplumun zorlukların aşılmasında güçlerini birleştirmesinin önemine vurgu yaptı.

New York'ta 21 Eylül'de BM Genel Kurulu toplantısına katılacağını bildiren Dalia Grybauskaite, burada kadın hakları ve kadınlara karşı şiddet konuları kapsamında da üst düzey uluslararası yetkililerle görüşeceğini de aktardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk