Fransa yine karıştı! Polisten çok sert müdahale!

Fransa'nın dört bir yanında sokaklara dökülen vatandaşlar, çalışma yasa tasarısına karşı tepkilerini ortaya koydu.

GİRİŞ 15.09.2016 19:17 GÜNCELLEME 16.09.2016 11:01
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Fransa'da büyük tartışmalara yol açan çalışma yasa tasarısına ilişkin protestoların etkisi büyürken, geçtiğimiz aylarda başlayan gösteriler bugün de devam etti.

Yurdun çeşitli noktalarında başlayan '15 Ekim' gösterileri kapsamında onbinlerce vatandaş sokaklara akın etti. Hükümetin kararına tepki gösteren göstericiler, polis ekiplerinin sert müdahaleleriyle karşılaştı.

Polisten gazetecilere darp
Gösterileri yakından takip edilen basın mensupları da güvenlik güçlerinin orantısız kuvvetiyle karşı karşıya geldi. Polis ekipleri, olay yerinden görüntü alan basın mensuplarına müdahale ederken, ekipmanları kullanılamaz hale getirdi.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan çok sayıda görüntüde, polisin gaz bombası ve copla orantısız müdahalesi net bir şekilde görüldü. Kullanıcılar, Fransız polisinin tutumunu sert bir şekilde kınadı.

Tasarıya göre, günlük azami 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak.

Yasa tasarısı, işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi verirken 18 yaşından küçük olup çıraklık eğitimi alanların günlük 10 saate kadar çalıştırılabilmesini öngörüyor.

YORUMLAR 44
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay be medeni ülkeye bak sen.Zaten Batıda medeniyetin olmadığını çocuklar bile biliyor.
    Cevapla
  • kkkk 7 yıl önce Şikayet Et
    AB ve ABD büyükelçileri bizde bişey olduğu zaman TV lere çıkıp boy gösterip endişeliyiz ve insan hakları diye nara atıyorlar, bizim monşerler neyin kafasını taşıyorlar ki salon beyliği yapacağına olay yernegi it gözlem yap bizden ve uluslararası TV leri yanına al ve endişelerini anlat. Bu kadar pasif bir dış pılitika ve temsilcilikler olmamalı..
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    insan hakları savunucuları fransadaki bu zorbalıga sessiz kalmayın
    Cevapla
  • bitlis 7 yıl önce Şikayet Et
    yok yok, sert müdahale etmez batı. onlar sevgi ve demokrasi merkezi. (İmza Voyvoda)
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    fransa ve almanya polisler tarafından yönetiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!