Almanya’da mültecilere sokağa çıkma yasağı!

Alman polisi, bölgede şiddetin baş göstermesi sonucu mültecilere sokağa çıkma yasağı getirdi.

Almanya’da mültecilere sokağa çıkma yasağı!
Almanya’da mültecilere sokağa çıkma yasağı!
GİRİŞ 16.09.2016 13:40 GÜNCELLEME 16.09.2016 13:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya’nın doğusundaki Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Bautzen kasabasında yaşayan mültecilerle aşırı sağcı grup arasında bir haftadır devam eden gerginlik yerini şiddete bıraktı. Alman polisi, şiddetin baş göstermesi sonucu mültecilere sokağa çıkma yasağı getirdi. Aşırı sağcı grubu tahrik ettiği belirtilen mülteci gençler ise başka kamplara gönderildi.
 

Bautzen merkezinde çarşamba akşamı 80 kadar aşırı sağcı grup ile yaklaşık 20 mültecinin karşı karşıya gelmiş ve küçük yaştaki mülteciler aşırı sağcı gruba taş ve şişe atmıştı. Bautzen’da daha önce de mültecilerle aşırı sağcılar arasında gerginlik yaşanmıştı. Kasabadaki mülteci yurdu kundaklanmış ve yangın büyümeden söndürülmüştü. Öte yandan, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün de Bautzen’de yapılanması olduğu vurgulandı. Geçtiğimiz yıl mültecilere karşı iki bine yakın saldırının olduğu kayıtlarda yer aldı.

YORUMLAR 4
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş ben gidemiyorsam oraya onlar niye orada
    Cevapla
  • NiK 7 yıl önce Şikayet Et
    keske defolup gitsen ulkemin havasini solumasan
    Cevapla
  • Mustafa Menfaatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum insan haklarına aykırı bir durumdur,O mültecilerin özgürlüklerini kısıtladığı için Almanların uyarılması aynı suçu bir daha işlerlerse cezalandırıması lazım,Taş ve şişe attı diye o insanlara işkence etmemeliler.(Hani bir zamanlar bu Avrupalılar bomba atanı molotof atanı koruyup kolluyarlardı.)Şimdi kendi başlarında buldular.
    Cevapla
  • adnan taşcı 7 yıl önce Şikayet Et
    mülteci isen mülteciliğini bil. kimin ülkesinde kime sopalarla saldırıyorsun. alman sağcılara sonuna kadar hak veriyorum. ülkemdeki mültecileri gördükten sonra.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'