Merkel'e bir kötü haber daha

Berlin'de yapılan eyalet meclisi seçimlerinde Merkel'in partisi CDU, 5 yıl önce yapılan seçimlere göre yüzde 5.2 oranında oy kaybetti.

Merkel'e bir kötü haber daha
Merkel'e bir kötü haber daha
GİRİŞ 18.09.2016 21:24 GÜNCELLEME 18.09.2016 21:24

Berlin'de yaklaşık 2.5 milyon seçmenin oy kullanabildiği eyalet meclisi seçimlerinde yerel saat ile 18.00’de oy verme işlemi sona erdi.

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'nin açıkladığı ilk sandık çıkış anketine göre, Berlin Eyalet Meclisi seçimlerinde SPD, oyların yüzde 23.1'ini alarak birinci parti çıktı.

SPD'nin 2011'deki seçimlere göre yüzde 5,2 oranında oy kaybetmesine rağmen eyalette iktidarda kalması bekleniyor.

SPD Berlin Eyaleti Teşkilatı Başkanı Michael Müller, seçmenlere yönelik yaptığı konuşmada, partisinin seçimlerden birinci parti çıkarak hedefi yakaladıklarını belirterek, hükümeti kurma görevinin kendilerine verildiğini ifade etti.

MERKEL'İN PARTİSİ 5.2 ORANINDA OY KAYBETTİ

Başbakan Angela Merkel'in genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi de (CDU) 5 yıl önce yapılan seçimlere göre yüzde 5.2 oranında oy kaybederek yüzde 18.1'de kaldı.

SOL PARTİ OY ORANINI ARTIRDI

Yeşiller Partisi de bir önceki seçimlere göre yüzde 1 oranında oy kaybederek yüzde 16.6 ile üçüncü oldu. ARD'nin sandık çıkış anketine göre oyunu yüzde 4.7 oranında artıran Sol Parti yüzde 16.4 ile dördüncü oldu.

AŞIRI SAĞCILAR DA MECLİSE GİRDİ

Eyalette ilk kez seçimlere katılan aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi de yüzde 11.7 oranında oy alarak meclise girdi. Hür Demokrat Parti'nin (FDP) yüzde 5'lik seçim barajını aşarak yüzde 6.5 ile yeniden Eyalet Meclisi'nde yer alacağı belirtildi. Diğer partilerin ise toplam 7,6 oranında oy aldığı ifade edildi. Geçici resmi sonuçların eyalet seçim kurulu tarafından bu gece açıklanması bekleniyor. Seçimlere katılım oranının ise 2011'e göre yüzde 7 oranında artarak yüzde 67'ye yükseldiği kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar