BM, Suriye'ye insanı yardımlarını askıya aldı

Esed güçlerinin BM'ye ait yardım konvoyunu vurması sonucu, Suriye'de BM'ye ait bütün insani yardım operasyonları askıya alındı.

BM, Suriye'ye insanı yardımlarını askıya aldı
BM, Suriye'ye insanı yardımlarını askıya aldı
GİRİŞ 20.09.2016 13:21 GÜNCELLEME 20.09.2016 13:55
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Halep kentinde insani yardım konvoyunun Esed rejimine bağlı helikopterlerden vurulması sonrası Suriye'de BM'ye ait bütün insani yardım konvoylarının askıya alındığını söyledi.

BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Laerke, acil güvenlik önlemleri kapsamında Suriye'de insani yardım taşıyan bütün konvoyların faaliyetlerinin askıya alındığını belirtti.

Laerke, "Suriye'de kalmaya ve Suriye'de ihtiyacı olan herkese yardım dağıtmaya kararlıyız." dedi.

AA muhabirine yardım konvoylarının askıya alınmasını değerlendiren Laerke, Halep'in doğusuna gönderilmek için Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye tarafına geçen 40 tırdan oluşan ve 6 gündür bölgede bekleyen yardım konvoyunun durumunun bugün aldıkları karar öncesinde netleşmediğini aktardı.

Laerke, Halep kentinde insani yardım konvoyunun Esed rejimine bağlı helikopterlerden vurulması sonrası Türkiye-Suriye sınır bölgesindeki BM'ye ait yardım tırlarının bugün alınan karar doğrultusunda beklemeye devam edeceğini ifade ederek, "Suriye içindeki ve dışarıdan gelen bütün yardım konvoylarının faaliyetleri askıya alındı. Fakat havadan insani yardımlar bugün de olmak üzere devam ediyor. Konvoylar dışındaki normal diğer insani programlarımız da devam ediyor." şeklinde konuştu.

Bugün planlanan yardım konvoylarının bütün programlarının askıya alındığını kaydeden Laerke, yardım konvoylarının tekrar ne zaman hareket edeceğini söylemenin zor olduğuna işaret etti.

Laerke, Suriye'deki güvenlik endişeleri giderildikten sonra insani yardım konvoylarını tekrar devreye sokmayı umduklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 68
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah celle celaluhu şu zavallı insanların dusdugu duruma sizi de dusurur inşallah beklersiniz bizede bir lokma ekmek veren yok mu diye siz bombaliyorsunuz zaten kamyonları insan suretinde ki şeytanlar rabbime havale ediyorum sizi görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler
    Cevapla
  • karaşafak 7 yıl önce Şikayet Et
    bu esed ve kendisine dwstek verenlerin ne kadar soysuz olduğunun bir göstergesidir
    Cevapla
  • Misafir. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve buna benzer katliamlar insanlari ümitsizlige ve dolayisiyla o ülke ve bölgeyi terk etmeye zorlama yöntemidir. Asil hedef bir sonraki adim dir, o da Filistinde oldugu gibi istedigin yere gidebilirsin ama geri dönezsin. Yani Büyük Israile zemin ve alan hazirlamak. Hatirlayalim bir kac gün önce Filistene ve dedigim o ülkeye yapilan bagislarin miktarini, o zaman asil hedef ayan beyan ortada.
    Cevapla
  • Furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    yardım i yapmak zaten istemiyorlar buda bi oyun bu bahane ile ,, yardım yapacaz yaptirmiyorlar diyecekler pehh!! gavurun yapacağı bu olur ancak
    Cevapla
  • elazığ 7 yıl önce Şikayet Et
    insanlıktan nasibini almamış soysuzlar esed sizlerin güya yardım konvoyunuzu vuruyorsa siz de onu vurun köpekler, ama it iti ısırır mı hiç, güya koskoca bm nin aldığı karara bak faaliyetlerini askıya almışmış, lan yere girin siz de yardımınız da soysuzlar ordusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri