Belçika, 33 PKK'lıyı yargılıyor

Belçika'da PKK terör örgütüne yönelik 2010 yılında yapılan baskınlarda gözaltına alınan 33 kişinin duruşması yapıldı.6 yıllık dava ertelendi

Belçika, 33 PKK'lıyı yargılıyor
Belçika, 33 PKK'lıyı yargılıyor
GİRİŞ 20.09.2016 15:27 GÜNCELLEME 20.09.2016 15:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Brüksel Adalet Sarayındaki duruşma basına kapalı gerçekleştirildi.

Mahkeme, PKK terör örgütünün Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 33 kişinin duruşmasını 3 ay sonraya erteledi.

Davada, terör örgütü üyeleri, Belçika Federal savcılığı tarafından Belçika’da sahte kimlik belgeleri düzenlemek, şiddet kullanmak, vatandaşlardan haraç toplamak ve toplanan paralarla terör örgütü PKK'nın finansmanını sağlamak, Denderleeuw kasabasındaki Roj TV yayınları arasında bulunan Mezopotamya radyo kanalını PKK iletişim bürosu olarak kullanmak, kanalda yayınlanan müzikler arasında PKK’nın propagandasını yapmakla suçlanıyor.

PKK'YA YÖNELİK ADLİ SORUŞTURMA 2010'DA BAŞLAMIŞTI

Belçika’nın PKK’ya yönelik adli soruşturması 2010 yılının mart ayında başlamıştı. Bu tarihte, Belçika’nın çeşitli şehirlerinde 18 eve polis baskını düzenlenmişti. Baskınlar sırasında, PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Kartal ve Aydar tutuklanmış ancak kısa bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Devam eden davada terör örgütünün yayın organı Roj TV'nin çalışanları da yargılanıyor.
Öte yandan, duruşma sırasında Brüksel Adalet Sarayı önünde toplanan 50 kişilik terör örgütü sempatizanı gösteri yaptı.

AA

YORUMLAR 10
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani Fehriye Erdal nerde ? geçin bu ayakları ...
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Butun hersey ortada. Abd si avrupasi bir olmus Turkiyeyi ortadan kaldirmaya calisiyo. Turkiye olarak cok dikkat cekmeden siyrilmaya calisiyoruz , dost muttefik falan diyoruz tmm baglari tam koparmamis goruntuzu veriyoruz. Benim anlamadigim multecileri neden serbedt birakmiyoruz. Serbestken inim inim inliyordu AB. Birbirlerini yiyord bunlar. Multecilerinin icine de yerlestir istihbarat hucrelerini operasyon hucrelerini, avrupada cesitli gruplar olustur. Yeri geldiginde kullan. Bunlarla yuzyuze mucadele edemezsin sinsi ve kaypaktir germen saxson barbarlari.
    Cevapla
  • dede 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin demokrasiniz batsın ,sizde batın insaallah o kuruyup kolladığınız terör örgütleri başınıza bela olur ülkenizi karıştırıp yaşanmaz hale getirir.Amin.
    Cevapla
  • Çeltik 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın en güzel yaptıgı şey oyalayarak unutturmak bunlara en etkili olacak cevap çıkarlarına dokunma olur bunların çıkarlarına dokunmadıkca bunlar hep yapmıştır ve yapacaktır
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Dost değil ki? Şirin görünmek istiyor.
    Cevapla
  • fransadan 7 yıl önce Şikayet Et
    islam ve turk dusmanligi oldugu zaman boyle ama musluman ve turk olunca ayni gun en az 10 sene verirler yasasin demokrasi
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Batıdan dost çıkmaz? Onlar düşmanlarımızın dostudurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi