Avrupalılar Müslüman mülteci istemiyor

Zürih Üniversitesi ile Stanford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Avrupalılar için sığınmacıların hepsi aynı değil.

Avrupalılar Müslüman mülteci istemiyor
Avrupalılar Müslüman mülteci istemiyor
GİRİŞ 23.09.2016 07:37 GÜNCELLEME 23.09.2016 07:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Zürih Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, Avrupalıların sığınmacıları eğitim düzeyi yüksek ise, ya da Hristiyanlarsa daha kolay kabul ettiğini ortaya koydu.

HAYALİ SIĞINMACI PROFİLLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRME YAPTILAR

Araştırmada hayali 180 bin sığınmacı profili oluşturuldu. Katılımcılardan sığınmacıların cinsiyet, yaş, etnik köken, mesleki durum, din, dil becerisi, göç nedeni ve tehlike potansiyeli gibi etkenlere göre değerlendirilmesi ve hangilerinin ülkelerine daha uygun olduğu soruldu.

GENÇ VE İYİ EĞİTİMLİLERSE KABUL EDERİZ

Welt Online’de yer alan habere göre, Avrupalılar genelde sığınmacıları genç ve iyi eğitimli ise daha kolay kabul ediyor. Özellikle doktor ve öğretmenler eğitimsiz sığınmacılara göre tercih ediliyor. Avrupalıların sığınmacıları kabul etmesinde sadece ekonomik kaygılar etkili olmuyor. Dini unsurlar da Avrupalılar için önemli bir etken. Bir kişinin işkence görmesi, onun Avrupalılar gözünde kabul edilme oranını yüzde 11 artırıyor. Etnik, politik ya da dini yönden baskı altındaki kişiler, ekonomik nedenlerle sığınma arayışında olanlara tercih ediliyor.

15 ÜLKENİN TAMIMINDA AYNI AYRIMCILIK YAPILIYOR

Avrupalılar için sığınma arayan bir kişinin dini de oldukça önemli. Araştırma sonuçlarına göre, araştırmanın yapıldığı 15 ülkenin tamamında, Müslüman sığınmacılar tercih edilmiyor. Hristiyanlar agnostiklere, her ikisi de Müslümanlara göre daha çok tercih ediliyor.

Araştırmaya göre bazı sığınmacıların tercih edilmesine rağmen, Avrupalılar geçerli bir nedeni olan sığınmacıları ülkelerinde kabul etmeye de hazırlar.

YORUMLAR 11
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Batılılar Avrupa değerleri diye bir şey yutturuyorlardı. Şimdi kendi değerleri diye yutturdukları şeyleri kendileri inkâr ediyor. Bu, Avrupa gibi değerlerinin(!) de bitişinin Avrupalılarca ilanıdır.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    dinine göre insan ayırt eden onlar ama barbar olan biz ??? nasıl oluyor bu ? medyanın gücü :) chpden kurtulmadıkça türkiye rahat edemez bir taş çkar.... suriyeli kardeşim gitme avrupaya haktan vazgeçme kal türkiyede...
    Cevapla
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    olurmu ? suriyenin kaderini 1.dünya savaşından sonra avrupa belirledi. suriyelilerin avrupaya gitmeleri en büyük hakları.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalı dediğin tek dişi kalmış canavardır.. İnsan değil ki onlar..biz ne yapıyoruz ona bakalım
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    zamanı gelince dünyanın tamamı müslüman olacak.ama siz ne ab nede hristiyan ülkeler ALLAH.C.C.HU.nasip etmeyince hepiniz inkar içinde gebereceksiniz
    Cevapla
  • MİSAFİR 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa gerçekten insan haklarına hiç bir zaman saygı duymadı. Bu insan hakları evrensel beyannamesini de sadece islam ülkelerinde düzeni bozmak için kullandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!