Azerbaycan'dan Avrupa Parlamentosu kararı!

Azerbaycan Milli Meclisi, Avrupa Parlamentosu (AP) ile ilişkilerin yeniden kurulmasına yönelik kararı kabul etti.

Azerbaycan'dan Avrupa Parlamentosu kararı!
Azerbaycan'dan Avrupa Parlamentosu kararı!
GİRİŞ 30.09.2016 20:03 GÜNCELLEME 30.09.2016 20:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli Meclisin güz döneminin ilk oturumunda, APnin "Azerbaycan'da yolsuzluk iddiaları ve insan hakları ihlallerinin araştırılması ve 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçimlere gözlemci gönderilmemesi"ne ilişkin kararı ve Azerbaycan'ın aldığı karşı karar müzakereye açıldı.

Müzakere sonrasında Meclisin kabul ettiği kararda şu ifadeler yer aldı:

"AP'nin, 10 Eylül 2015'te Azerbaycan ile ilgili adaletsiz ve objektif olmayan kararı, ilişkilere ciddi darbe vurdu. Ülkemiz, Azerbaycan'ın uluslararası nüfuzunu sarsmaya yönelik bu siyasi karara, Milli Meclisin 14 Eylül 2015'te aldığı kararla yanıt verdi. Karara göre Azerbaycan, Doğu Ortaklığı Anlaşması kapsamında kurulan Avronest Parlamento Asamblesi'ndeki faaliyetini durdurdu.

Bu yıl 19-21 Eylül'de AP üyesi 15 parlamenter Azerbaycan'a gelerek ilişkilerin yeniden kurulmasını görüştü. Milli Meclis bunu dikkate alarak, AP ile ilişkileri yeniden kurmak için 14 Eylül 2015'te alınan kararın 10 ve 11'ci maddelerini kaldırıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeyi karıştıramadılar şimdi azerbaycanı karıştırmak istiyor kafirler.
    Cevapla
  • bunlarzalim 7 yıl önce Şikayet Et
    bu agrupayi cok abartiyorsunuz kendi baskalarina saygilimiki bide hakemlik yapiyor iste suriyeli gocmenlere nasil davrandilar hepimiz gorduk onlardan olmayani insandan saymiyorlar bu kadar cahil agrupa biraz medeniyet varsada onuda osmanlidan ogrendiler simdi bize satiyorlar bizi rahat birakmiyorlarki medeniyet nedir gosterelim onlara her musluman ulkede fitne yayan cavsuzlari dolasiyor bizlere goz actirmiyorlar bunun acik ornegi pkk iste gecmsni arastirssniz mideniz bulanir her bakimdan
    Cevapla
  • Hasan Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanda yapılan bütün rüşvet yolsuzluk vesaire kötülüğün faturası İlham Aliyeve kesiliyor. Burda bir hata var, toplumun top yekün bunlara karşı gelmesi gerekiyor. Alan razı veren razı olduktan sonra İdareci ne yapsın?
    Cevapla
  • hollanda 7 yıl önce Şikayet Et
    darisi chp zihniyeti vatan hainlerin olsun
    Cevapla
  • azeri 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya manapolya var desenize. Yani serbest ticaret yok. Küçük bir dükkan açmak istesen bile 5-8 kuruma rüşvet vermelisin ya hansisa bir devlette ağırlıklıbir görevlinin akrabası olmalısın. Insanlar rusyada kazanib ülkesine yatırım yapmak istiyor ama önleri rüşvetle kesiliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!