İngiltere 'Brexit' için tarih verdi

İngiltere Başbakanı Theresa May, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması için resmi sürecin Mart ayı sonuna kadar başlatılacağını duyurdu.

İngiltere 'Brexit' için tarih verdi
İngiltere 'Brexit' için tarih verdi
GİRİŞ 02.10.2016 13:24 GÜNCELLEME 02.10.2016 13:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

BBC'ye konuşan İngiltere Başbakanı May, ülkesinin Avrupa Birliği'nden resmen ayrılık (Brexit) sürecini başlatacak Lizbon Anlaşması'nın 50'nci maddesinin gelecek yıl Mart ayı sonuna kadar devreye sokulacağını açıkladı.

Muhafazakar Parti Genel Başkanı May, "Hazırlıkları tamamlayabilmek için, yıl sonundan önce süreci başlatmayacağımızı söylüyordum. Şimdi, önümüzdeki Mart ayından önce süreci başlatacağımızı açıklıyorum" dedi.

May, 50'nci maddenin devreye sokulmasının ardından AB ile yürütülecek müzakerelerle ilgili "İngiliz halkı ve AB ile ilişkilerin geleceği için en iyi anlaşmaya varmak istiyorum" dedi.

Birleşik Krallık, 23 Haziran'daki tarihi referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde karar almıştı. Lizbon Anlaşması'nın 50'nci maddesi AB üyesi ülkelerin birlikten çıkışını düzenliyor. 50'nci maddenin yürürlüğe girmesinin ardından başlayacak müzakere süreciyle İngiltere'nin AB'den resmen çıkmasının en fazla iki yıl sürmesi öngörülüyor.

AB YASALARI İNGİLİZ YASALARINA ÇEVRİLECEK

AB'den ayrılınca Birleşik Krallık'ın bağımsız bir ülke olacağını ancak birlik ile iyi ilişkilerin sürdürülmesinin önemli olduğunu dile getiren May, ülkesindeki AB yasalarının yerine İngiliz yasalarının konulmasını sağlayacak yasa tasarısı hazırlayacaklarını açıkladı.

İptal Yasa Tasarısı isimli yeni yasa tasarısıyla, İngiltere'nin AB üyeliğiyle kabul ettiği 1972 tarihli Avrupa Toplumları Yasasının feshedileceğini belirten May, "Böylece Birleşik Krallık bağımsız bir ülke olacak ve kendi yasalarını kendi düzenleyecek" dedi.

Yasa tasarısının, AB'den ayrıldıktan sonra daha yumuşak geçiş sağlayacağını belirten May, "Avrupa yasaları, İngiliz yasalarına çevrilececek. Daha sonra bu yasaları tartışacağız. Bu yasaları değiştirmeliyi miyiz? Yürülükte tutmalı mıyız? bunlara parlamentoda karar vereceğiz" diye konuştu.

İptal Yasa Tasarısı 44 yıl önce İngiltere'nin AB'ye girişini sağlayan Avrupa Toplumları Yasası'nın yerini alacak. AB üyeliğiyle ülkede yürürlükte olan yasaların hepsi İngiliz yasasına çevrilecek. Yeni yasa tasarısı gelecek yıl ilkbaharda parlamentoya sunulacak ancak ülke AB'den resmen ayrılmadan önce yürürlüğe girmeyecek. 

YORUMLAR 14
  • Evliya 7 yıl önce Şikayet Et
    Oturan boğa demişki, bir suyun içinde iki balık kavga ediyorsa bilgi ordan 5 dakika önce ingiliz geçmiştir. Demek ki avrupa birliği,ingiliz çıkarlarını karşılamıyor yada yeni yapacağı planlarla elde edeceği parayı avrupa birliği ile paylaşmak istemiyor.
    Cevapla
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de bir an önce refanduma gidip halkin AB'ye girip girmek istemedigini tespit etsin. Bir tekmede biz atalim bu sahte birlikcilere. Sonra oturup seyredelim, eskisi gibi birbirlerini nasil yiyip duruyorlar.
    Cevapla
  • Abdullah64 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere artık 3000 yılına kadar AB üyesi olamaz :-)
    Cevapla
  • tihs 7 yıl önce Şikayet Et
    yaptığı pisliği temizleyemeyen AB, yunanistan ekonomik krizini çözemedi mülteci sorununu çözemedi demokrasi sınavını geçemedi birçok Balkan ülkesi sefil ekonomik krizler ordada çıkacak Yunanistan'ı kurtaramayanlar Avrupa birliğini ayakta tutamayacağının farkında
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Balkanlarda kriz çıkmaz cünkü yunanlar gibi sahte bir zenginlikleri yok.
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Angola sakson kafalı şeytani ingiliz devleti belliki ingiltereyi dünya için canlı bomba yapmak istiyor. Ha ingiliz bunu niye ingilize yapsın derseniz bunların tanımı ingiliz derin devleti yoksa ingiliz kavmiyle ilgileri yok. Angola sakson kafalı kendini üstün ırk kabul eden tüm insaların ölmesini gerektğini 400-500 milyon kadarının dünyayı işlemek için kendilerine yeteceğini savunan Allah düşmanlarıdır ingiliz derin devleti.
    Cevapla
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler cok akili davrandi AB iflz bir cogu igilizler delimi ac bugarlara romenlere polanyalilara para versin akili davrandi biran önce batan gemide kacalim.
    Cevapla
  • Lagaluga 7 yıl önce Şikayet Et
    Teori deyil gercek. City of london dan haberin yok galiba. Dünyanin finanz merkezi orasi. Arastirisan sahiblerini de ögrenirsin. Ip ucu, basta rotshild ve devami.
    Cevapla
  • !!! 7 yıl önce Şikayet Et
    Abi ne acayip bir teoridir bu ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!